Δίκη Χρυσής Αυγής: Θέλησε να βοηθήσει "από ανθρωπισμό" ο Αθ. Τσόρβας

Στιγμιότυπο από τη δίκη Χρυσής Αυγής
Στιγμιότυπο από τη δίκη Χρυσής Αυγής EUROKINISSI

Ο Αθ. Τσόρβας υποστήριξε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ότι βρέθηκε στην περιοχή της δολοφονίας του Π. Φύσσα για... ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχε άνωθεν εντολή.

Για... ανθρωπιστικούς λόγους υποστήριξε στο δικαστήριο πως βρέθηκε στην Π. Τσαλδάρη το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Αθ. Τσόρβας, που φέρεται να συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ότι δεν υπήρχε καμία εντολή, πως δεν γνώριζε τον Π. Φύσσα και ότι είδε τυχαία το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και μηχανάκια, στα οποία επέβαιναν «κάποιοι από τα γραφεία γιατί φορούσαν μαύρα».

O Αθ. Τσόρβας αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στη δολοφονία, υποστηρίζοντας πως αν κι αρχικά είχε φύγει από το σημείο, επέστρεψε με τον ξάδελφο και συγκατηγορούμενό, Νικ. Τσόρβα, για να βοηθήσει «να χωρίσουμε κάποιους δικούς μας» γιατί την ώρα που έφευγαν, είδαν αστυνομικούς να «τραβάνε κάποιον».

ADVERTISING

Πρόεδρος: «Άνθρωποι που δεν είχατε δει προθυμοποιηθήκατε να τους βοηθήσετε, ενώ ήταν εκεί η αστυνομία; Γιατί γυρίσατε, αυτό είναι το ερώτημα.»

Κατηγορούμενος: «Απλά σκέφτηκα ανθρωπιστικά.»

Πρόεδρος: «Αυτό είναι αόριστο, ποιον πήγατε να χωρίσετε;»

Κατηγορούμενος: «Δεν κατάφερα καν να φτάσω. Δεν είδα κανέναν. Φαντάστηκα ότι ήταν γνωστοί από τα γραφεία. Ακολούθησα τον Ρουπακιά αν δεν έβλεπα το αμάξι του δεν θα ήμουν καν εκεί.»

"Δεν υπήρχε εντολή"

Περιέγραψε τα όσα είδε στην Π. Τσαλδάρη ως μία «οχλαγωγία», χωρίς κάποια συμπλοκή, ενώ ανέφερε πως ο λόγος που βρίσκεται κατηγορούμενος δεν είναι άλλος από το τηλεφώνημα που έκανε στο Γ. Ρουπακιά, αφού είχε προσαχθεί.»

Κατηγορούμενος: «Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, πήρα τηλέφωνο το Ρουπακιά. Τα ανθρώπινα λάθη πληρώνονται ακριβά... Δεν κρύβομαι, δεν έχω να κρύψω κάτι.»

Πρόεδρος: «Γιατί πήρατε τον Ρουπακιά;»

Κατηγορούμενος: «Γιατί τον είχα μπροστά μου σε ολόκληρη τη διαδρομή, είχα οικειότητα μαζί του. Έκανα και μια ακόμη κλήση στον Πατέλη, γιατί μου το ζήτησε ο Ρουπακιάς αλλά δεν πρόλαβα να του πω κάτι, μου το έκλεισε . Προφανώς γινόταν χαμός εκείνη την ώρα με τις μεταξύ τους επικοινωνίες. (...)»

Εισαγγελέας: «Ποιο συμπέρασμα βγάζετε εκ των υστέρων;»

Κατηγορούμενος: «Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά, το λάθος μου ήταν ότι επικοινώνησα με τον Ρουπακιά, με έναν άνθρωπο που δεν ήξερα τι είχε κάνει.»

Εισαγγελέας: «Υπήρχε εντολή;»

Κατηγορούμενος: «Όχι, δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα. Δεν ήξερα τον Παύλο Φύσσα.»

Πάντως, δεν ήταν λίγες οι φορές που το δικαστήριο επεσήμανε στον κατηγορούμενο ότι τα λεγόμενά του έρχονται σε αντίθεση με όσα έχει καταθέσει στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά, όταν ο Αθ. Τσόβρας κατέθεσε «λέω την αλήθεια», η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη αναρωτήθηκε «τότε ή τώρα;». Τέλος, η υπεράσπιση αιτήθηκε την ηχογράφηση των πρακτικών της δίκης, όπως προβλέπεται από το νέο Ποινικό Κώδικα, όταν αφορά κακουργηματικές πράξεις. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί σχετικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Δίκη, Παύλος Φύσσας, Γιώργος Ρουπακιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Δεν είδα διαπληκτισμό στο Κοράλλι" λέει ο Τσαλίκης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταρρέουν βασικοί ισχυρισμοί από τον Τσακανίκα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Σταμπέλος, έπαθε "σοκ" και ξέχασε τον Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ακόμα δύο δηλώνουν "απόντες"

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η "απλή ανθρωποκτονία" του Γ. Ρουπακιά

SHARE:

24Media Network