Δίκη Φαίης: ‘Ήταν αναίσθητη με χτυπήματα στο πρόσωπο’

Δίκη Φαίης: ‘Ήταν αναίσθητη με χτυπήματα στο πρόσωπο’

Με την κατάθεση του ανθρώπου που μετέφερε στο νοσοκομείο την άγρια χτυπημένη Φαίη Μπλάχα, συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της

Μετέφερε τη λιπόθυμη Φαίη Μπλαχά στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό της, δέχθηκε στη συνέχεια να πει ψέμματα για το πώς η 23χρονη κοπέλα, η οποία μερικές ημέρες έχασε τη ζωή της από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί. Ο Αθανάσιος Κάκαρης κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για το τί πραγματικά συνέβη από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος σύντροφος της, Βαγγέλης Στεφανάκης, τους έφερε τον Απρίλιο του 2014 την αναίσθητη Φαίη.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν γνώριζε το ζευγάρι, αλλά βρισκόταν στο απίτι κοινού φίλου όταν του είπαν πως πρέπει να πάνε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο. “Βγήκαμε από το σπίτι ο Βαγγέλης άνοιξε το αμάξι του πήρε τη Φαίη αγκαλιά, την έβαλε στο δικό μου αυτοκίνητο και φύγαμε για το νοσοκομείο” είπε και πρόσθεσε πως “ήταν τελείως ακίνητη, αναίσθητη. Είχε χτυπήματα στο πρόσωπο και μελανιές στο δεξί μάγουλο”.

“Μας ζήτησαν να πούμε ψέμματα”

Σύμφωνα με το μάρτυρα, δεν συζήτησαν τί είχε προηγηθεί, καθώς “ήταν όλοι σοκαρισμένοι”, και το μόνο που ο ίδιος άκουσε ήταν τον κατηγορούμενο να λέει “Πω, πω τι μαλ.. έκανα , το κοριτσάκι μου…” .

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι είχε κάνει κάποιο κακό στη Φαίη;

Μάρτυρας: Ναι , εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Μετά,ο Βαγγέλης τηλεφώνησε  στην αδελφή της Φαίης , την Μαριαλένα.

Πρόεδρος: Τι της είπε;

Μάρτυρας: Της έλεγε “σε χρειάζομαι , έλα εδώ” μετά απομακρύνθηκε και δεν άκουγα.

Ήταν δε, η αδελφή του θύματος (κατηγορούμενη στην υπόθεση για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία) που τους είπε να πουν ψέμματα για το τί πραγματικά συνέβη: “Στο νοσοκομείο η Μαριαλένα είπε “πώς θα το κάνουμε, τι θα πούμε;”. Μας είπε να πούμε ότι βρήκα εγώ τη Φαίη στο δρόμο , τυχαία, κοντά στο σπίτι της, ειδοποίησα τον φίλο μου και εκείνος τον Βαγγέλη και την πήγαμε στο νοσοκομείο”.

Πρόεδρος: Αυτά τα άκουγε ο κατηγορούμενος και συμφωνούσε;

Μάρτυρας: Ναι. Τα ψέμματα προορίζονταν για τον πατέρα της όπως μας είπε. Εκείνη θα τα έλεγε…

Πρόεδρος: Εσείς δεν ξέρατε ότι η Φαίη είχε χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Το είχα υποψιαστεί αλλά δεν το ήξερα, δεν το είχαμε κουβεντιάσει.

Πρόεδρος: Η Μαριαλένα ήταν σε ήρεμη κατάσταση;

Μάρτυρας: Ήταν ήρεμη. Εγώ της είπα “πες ό τι θέλεις στην οικογένεια σου”.

Ο ίδιος, όπως υποστήριξε, ανέφερε τα πραγματικά περιστατικά στην αστυνομία όταν κλήθηκε να καταθέσει, ενώ λίγο νωρίτερα η Μαριαλένα Μπλαχά του είχε πει: “πες ότι σου είπα να πεις , μην με κάψεις”, αφού εκείνη είχε ήδη επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Στεφανάκης καταδικάστηκε στον πρώτο βαθμό σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Αντίστοιχα, καταδικάστηκε η αδελφή του θύματος σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με αναστολή, για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα