Δίκη Τσοχατζόπουλου: Ανέβηκαν οι τόνοι. Σημίτης: Με καλέσατε για να γίνει φασαρία

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Ανέβηκαν οι τόνοι. Σημίτης: Με καλέσατε για να γίνει φασαρία
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο Εφετέιο για να καταθέσει στην δίκη του πρωην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Άναψαν τα "αίματα" κατά την κατάθεση του Κ. Σημίτη, ο οποίος δήλωσε ότι κλητεύθηκε στο δικαστήριο για να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα. Φανερά εκνευρισμένος ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησε το λόγο για να εξετάσει τον πρώην πρωθυπουργό

“Με καλέσατε για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα” είπε ο Κ. Σημίτης απευθυνόμενος στην υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου. Νωρίτερα, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν “είδε” κανένα ίχνος παρατυπίας δεν “είδε” ο Κ. Σημίτης κατά την περίοδο υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, επισημαίνοντας όμως, ότι “δεν έχει καμία σημασία το έργο που έκανε. Αν έκανε αυτά που του καταλογίζουν, πολύ κακώς τα έκανε”.

“Ζήτησα το λόγο, έχω δικαίωμα;” ρώτησε ο -φανερά εκνευρισμένος- καταδικασθείς πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο, όταν οι συνήγοροί του ολοκλήρωσαν την εξέταση του Κ. Σημίτη, δίχως όμως να λάβει απάντηση.

Είχε προηγηθεί η εξέταση του συνηγόρου Γ. Παγορόπουλου, με τον πρώην πρωθυπουργό να φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει: “Προσπαθείτε να με καλέσετε εδώ για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα. Με καλέσατε εξαρχής για να γίνει κάποια φασαρία”.

Συνήγορος: Είναι τιμή μου αυτό που μου λέτε, αλλά το σεβαστό δικαστήριο σας κάλεσε και όχι εγώ.

Ο Κ. Σημίτης εξαιτίας των ερωτήσεων του δέχθηκε, επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι δεν γνωρίζει αν έγιναν μεθοδεύσεις γύρω από τις επίμαχες συμβάσεις: “Μπορεί και να υπήρξε μεθόδευση. Δεν μπορώ να το ξέρω και δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου”.

Εξεταζόμενος από τον συνήγορο Λ. Κοτσαλή, ο μάρτυρας υποστήριξε πως “αν υπήρχε ίχνος παρατυπίας θα είχα επέμβει για να διορθωθεί ή για να απομακρυνθεί ο υπουργός. Εχω παρακαλέσει να παραιτηθούν 2 υπουργοί επειδή υπήρχαν φήμες σε βάρος τους. Ημουν ιδιαίτερα αυστηρός”.

Συνήγορος: Γίνατε δέκτης ότι κάτι συμβαίνει στο υπουργείο;

Σημίτης: Όχι ποτέ. Πάντως, αν έγιναν αυτά που έγιναν, πρόκειται για αθλιότητες και είναι ντροπή.

“Έλεος κ. συνήγορε!”

Σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου, Γ. Νικολάου, ο Κ. Σημίτης επανέλαβε πως “δωροδοκία πιστεύω ότι μπορεί να γίνει οποτεδήποτε”. Όταν δε, ρωτήθηκε πόσοι ήταν οι φάκελοι εξοπλιστικών, που κατατέθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός αντέδρασε λέγοντας: “Δεν υπήρχαν πρακτικά σας είπα. Δεν μπορώ να θυμάμαι. Δεν αντιλαμβάνεστε το βάρος της ευθύνης και της δουλειάς μου, όταν με ρωτάτε αυτά τα πράγματα”.

Οι ερωτήσεις που δέχθηκε γύρω από ζητήματα του ΚΥΣΕΑ και οι οποίες δεν είχαν απαραίτητα άμεση σχέση με την κατηγορία, προκάλεσαν επανειλημμένα τον εκνευρισμό του πρώην πρωθυπουργού.

“Έλεος! Νομίζετε ότι εγώ μπορώ να θυμάμαι τί ειπώθηκε στις 44 συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ μετά από 15 χρόνια; Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Δεν υπήρχαν πρακτικά”, είπε ο Κ. Σημίτης, ενώ όταν ρωτήθηκε για το “κοινωνικοπολιτικό έργο” του Ακη Τσοχατζόπουλου, απάντησε: “Με συγχωρείτε! Δεν έχει καμία σημασία το έργο που έκανε. Αν έκανε αυτά που του καταλογίζουν, πολύ κακώς τα έκανε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα