Δολοφονία Αμερικανού: Οι φίλοι του 22χρονου θέλουν οι υπεύθυνοι να πληρώσουν

Δολοφονία Αμερικανού: Οι φίλοι του 22χρονου θέλουν οι υπεύθυνοι να πληρώσουν
O 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον, που δολοφονήθηκε στο Λαγανά

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στην υπόθεση του Αμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ζάκυνθο. Τι αναφέρει στο ABC ο Δήμαρχος Ζακύνθου, φίλοι και συγγενείς του δολοφονηθέντος

Ως φιλήσυχο άνθρωπο που δεν έμπλεκε ποτέ σε καυγάδες, περιγράφουν οι φίλοι του από την Αμερική, τον 22χρονο που κατέληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε μπαρ της Ζακύνθου, έπειτα από καυγά με ακόμη οκτώ τουλάχιστον άτομα. Η οικογένεια και οι φίλοι του στο Όστιν των ΗΠΑ, δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την αγριότητα της πράξης των κατηγορουμένων που προκάλεσαν το θάνατο του Αμερικανού.

“Δεν γνωρίζουμε όλη την ιστορία ακόμη και αυτό είναι το πιο ενοχλητικό” αναφέρει στενός του φίλος από τις ΗΠΑ. “Όλοι θέλουν απαντήσεις και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για ότι έκαναν” προσθέτει. Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Αριζόνα βρισκόταν σε διακοπές στο ελληνικό νησί. “Πάντα ήταν εκείνος που θα ηρεμούσε τα πνεύματα” λένε οι φίλοι του για τον Μπακάρι Χέντερσον.

 

Ο Δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς με τη σειρά του, σχολιάζει στο αμερικανικό δίκτυο πως και οι δύο ομάδες ανδρών που ξεκίνησαν τον καυγά είχαν καταναλώσει ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες αλκοόλ. 

Οι φίλοι του έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να επιστρέψει η σορός του 22χρονου στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το ABC, έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα ποσό 20.000 δολαρίων για το σκοπό. Η οικογένεια του ανέφερε πως ο γιος τους βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινούσε δική του σειρά ρούχων.

Δήλωση για τον αδικοχαμένο 22χρονο εξέδωσε και το πανεπιστήμιο της Αριζόνα όπου φοιτούσε. “Η καρδιά και η σκέψη μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του. Δεν μπορώ να φανταστώ το βάθος της απώλειας του θανάτου του. Είναι πάντα τραγωδία όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει πριν ξεκινήσει πραγματικά να ζει”.

Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου

Ο τσακωμός ξεκίνησε για τον ορισμό της ασήμαντης αφορμής μεταξύ ατόμων που έχουν ήδη καταναλώσει πολύ αλκοόλ και επειδή ένας Αμερικανός άφησε το άδειο του μπουκάλι στο τραπέζι των Σέρβων φίλων του Βρετανό-Σέρβου μπράβου!

Οι Σέρβοι κατευθείαν στράφηκαν εναντίον της παρέας των Αμερικανών και άρχισαν να βρίζουν και ο τσακωμός ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα στις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε έξω από το μπαρ, όπου οι Σέρβοι κατεδίωξαν τους Αμερικανούς.

Οι τελευταίοι έφυγαν τρέχοντας και άφησαν δυστυχώς πίσω τον 22χρονο φίλο τους, με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι Σέρβοι να του επιτεθούν συγκεκριμένα ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος μπράβος και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν, μαζί με τουλάχιστον 10 Σέρβους, να τον ρίξουν κάτω και να αρχίσουν να τον γρονθοκοπούν σε όλο του το σώμα ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις… Σε όλη την διάρκεια αυτού του ανηλεούς ξυλοδαρμού, μάταια οι φίλοι του θύματος φώναζαν στους δράστες να τον αφήσουν ήσυχο.

Κρατούνται οι δράστες

Στις οκτώ και μισή το βράδυ του Σαββάτου έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ζακύνθου, οι οχτώ συλληφθέντες για τον θάνατο του 23χρονου Αμερικανού, τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Λαγανά Ζακύνθου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και η αστυνομία είχε αποκλείσει την οδό Τερτσέτη, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Πρόκειται για Σέρβους, επίσης φίλους του Βρετανό-Σέρβου μπάρμαν και συγκεκριμένα δυο 18χρονους, ένα 21χρονο και ένα 25χρονο. Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα είχαν συλληφθεί άλλοι δυο Σέρβοι από την ίδια παρέα, ηλικίας 22 ετών, ενώ λίγη ώρα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό είχαν συλληφθεί ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν και ο 32χρονος Βρετανός, σερβικής καταγωγής μπράβος.

Στους κατηγορούμενους θα ασκηθεί ποινική δίωξη και στην συνέχεια θα γυρίσουν πίσω στα κρατητήρια του Αστυνομικού τμήματος ενώ την Δευτέρα θα αρχίσουν οι ανακρίσεις για το θάνατο του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα.

ΠΗΓΗ ABC/ΦΩΤΟ FACEBOOK

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα