Δολοφονία Δώρας: Άλλοθι στον πατέρα της 32χρονης δίνει ο δικηγόρος του

Σήμερα η κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 2ο Νεκτροταφείο Ριζούπολης. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Σήμερα η κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 2ο Νεκτροταφείο Ριζούπολης. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος) EUROKINISSI

Εάν στην πορεία των ερευνών δεν προκύψει κάτι ενοχοποιητικό για το περιβάλλον της 32χρονης, πιο πιθανό κρίνεται από τις Αρχές η 32χρονη να έπεσε θύμα ληστείας, από άτομο που είχε εξαιρετικά διαταραγμένο ψυχισμό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για την εξιχνίαση της δολοφονίας σε βάρος της άτυχης 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που έγινε στο Β΄Νεκροταφείο, στα Άνω Πατήσια, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή έχουν ως μόνο τεκμήριο από την σκηνή του εγκλήματος την απώλεια της τσάντας του θύματος, που από μόνο του αυτό υποδεικνύει ως προφανές κίνητρο τη ληστεία. Πρόσθετα όμως, έχουν ως δεδομένο και τις 14 μαχαιριές σε βάρος του θύματος εκ των οποίων οι τέσσερις μοιραίες.

Εξαιτίας αυτού του δεδομένου κινούνται προς την πιθανότητα και του προσωπικού κινήτρου με πιθανή την σκηνοθεσία ληστείας, το οποίο όμως όσο περνούν οι ημέρες δεν παγιώνεται από την έως τώρα έρευνα, αφού δεν προκύπτει κάποιος από το περιβάλλον της να είχε άμεσο κίνητρο, χωρίς ωστόσο να το εξαιρούν οι Αρχές εντελώς. Μοιραία όμως όσο αυτό το σενάριο δεν εδράζεται μένει η ληστεία στο προσκήνιο.

Γι αυτό τον λόγο οι Αρχές πέρα από τις έρευνες που κάνουν στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον του θύματος, από το οποίο έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες όλοι και όχι ως ύποπτοι μέχρι στιγμής, κάνουν και μία έρευνα στην περιοχή για άτομα που έχουν απασχολήσει για βίαιες ληστείες σε πεζούς ακόμα και για σεξουαλικές επιθέσεις και μία παράλληλη έρευνα με τα στατιστικά δεδομένα ανάλογων επιθέσεων στην περιοχή αυτή.

Νέα στοιχεία παρέδωσε ο δικηγόρος του πατέρα στην Αστυνομία

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης μετέβηκε εκ νέου στην Ασφάλεια Αττικής για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και να παραδώσει το αρχείο της τηλεματικής του ταξί του πατέρα, που κατείχε εν αγνοία των δύο οδηγών του, ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η τηλεματική έχει καταγράψει πως η ο πατέρας της 32χρονης παρέλαβε  το ταξί στις 16:55 από τον Κολωνό και την ώρα της δολοφονίας της κόρης του βρισκόταν στου Ζωγράφου, ενώ ύστερα από διαδοχικές κούρσες, σε Καισαριανή, κέντρο Αθήνας και Μαρούσι, βρέθηκε συμπτωματικά έξω από το Β’ Νεκροταφείο όπου παρέλαβε πελάτη (τον πελάτη στον οποίο αναφέρεται στην κατάθεσή του ο πατέρας) στις 20:56, δηλαδή τρεισήμισι ώρες μετά την δολοφονία, κατά πολύ πιο αργά ακόμα και από την ώρα που αναφέρει στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αυτό το στοιχείο βγάζει εντελώς από το κάδρο των υπόπτων των πατέρα αν και οι Αρχές ουδέποτε τον είχαν συμπεριλάβει ως ύποπτο και ζήτησε από εκείνα τα ΜΜΕ που τον «φωτογράφισαν» ως δράστη να πάψουν πλέον να τον αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Η κατάθεση του πατέρα της εφοριακού

Από τις 5 ώρες που πέρασε το μεσημέρι της Κυριακής στην ΓΑΔΑ ο πατέρας, κατέθετε περίπου δύο ώρες στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ως μάρτυρας για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας σε βάρος της 32χρονης κόρης του και εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που έγινε στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στα Άνω Πατήσια, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του έφυγε από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και ο δικηγόρος του προχώρησε σε μία λιτή δήλωση, αναφέροντας ότι κατέθεσε όσα γνώριζε για την υπόθεση, δίχως να θελήσει να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περίμεναν οι αστυνομικοί να γίνουν πολύ σοφότεροι από αυτή την κατάθεση και ούτε και έγιναν, αφού λίγο έως πολύ είχαν μάθει αυτά που ισχυρίζεται μέσω των τηλεοπτικών σταθμών που ενημέρωσε ο ίδιος πριν την Ασφάλεια.

Αυτό που προκύπτει βασικά από την κατάθεσή του, πέρα από ζητήματα που αφορούν καθαρά τις σχέσεις του με την οικογένειά του και το ιστορικό που υπάρχει, είναι όσα ανέφερε για το πελάτη που πήρε κούρσα.

Ουσιαστικά υποστήριξε πως πέρασε από το σημείο περίπου μιάμιση ώρα μετά την δολοφονία της κόρης του αν και το βράδυ της Δευτέρας ο δικηγόρος απέδειξε ότι πέρασε τρεισήμισι ώρες μετά και αναφέρθηκε στον πελάτη που πήρε κούρσα, ωστόσο από την Αστυνομία δεν θεωρούν ότι ο πελάτης αυτός σχετίζεται με το περιστατικό όχι μόνο γιατί είχα περάσει τόσες ώρες και κανείς δράστης δεν θα περιφερόταν τόση ώρα έξω από τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά γιατί πολύ απλά μετά από τόση πάλη και τόσες μαχαιριές, αποκλείεται ο δράστης να μην είχε εμφανείς λεκέδες αίματος πάνω του.

Σε ότι αφορά τις κλειστές γραμμές του Ηλεκτρικού, από τις Αρχές που έψαχναν τις στάσεις μήπως τυχόν εντόπιζαν κάποιον με ματωμένα ρούχα, επίσης κάποιος που θα είχε χάσει το τρένο του, υπήρχε δικαιολογία για να είναι αγχωμένος ώστε να φτάσει στον προορισμό του.

Ενδεχομένως εφόσον κριθεί απαραίτητο να ληφθεί και γενετικό υλικό από το ταξί μήπως προκύψει ταυτοποίηση του πελάτη με τα στοιχεία που αναμένεται να εξαχθούν από τα νύχια της κοπέλας, ωστόσο δεν κρίνεται ως κάτι βάσιμο.

Η άτυχη κοπέλα πάλεψε σκληρά με τον δολοφόνο της και έχουν ληφθεί δείγματα ιστών από τα νύχια της σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουν οι Αρχές το γενετικό υλικό του δράστη, απαντήσεις για το οποίο αναμένονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια τα προσεχή 24ωρα. Τονίζεται ότι επειδή όσοι έχουν καταθέσει έως τώρα, έχουν καταθέσει με την μορφή του μάρτυρα, δεν τους έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση γενετικό υλικό.

Σημειώνεται, ότι από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν οι Αρχές, η 32χρονη δεν κάλυπτε μόνο τις βιοποριστικές ανάγκες των αδερφών της και της μητέρας της, αλλά κάλυπτε και τα δάνεια του πατέρα της, κάτι το οποίο τόνισε έντονα σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ, η αδελφή του πατέρα και θεία του θύματος. Με λίγα λόγια ήταν το απαραίτητο πρόσωπο στη ζωή όλων…

Καταθέσεις θα ληφθούν και από άλλα μέλη του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, αλλά πάντα κρατούν στην άκρη του μυαλού τους οι αστυνομικοί, ότι έλειπε η τσάντα από την σκηνή του εγκλήματος.  Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει κυρίως και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η ανάλυση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του θύματος. Κυρίως, οι αναρτήσεις και οι διάλογοι στο Facebook, μήπως μπορέσουν να βρουν κίνητρο και δράστη μέσω αυτού.

Ειδικά για το τελευταίο δεν φαίνεται τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά, ενώ οι πρώτες απαντήσεις που έχουν λάβει οι Αρχές από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, επίσης δεν φανερώνουν κάτι ύποπτο με την πρώτη ματιά. Αναμένονται όμως  ακόμα πλήρη αποτελέσματα τα επόμενα 24ωρα που ίσως να κρύβουν κάποια άκρη στο νήμα της υπόθεσης.

Όπως τονίζεται λοιπόν σε κάθε τόνο από τις Αρχές, σε αυτή την χρονική στιγμή οι πάντες μπορούν να θεωρούνται ύποπτοι και κυρίως όταν οι έρευνες αναζητούν το κίνητρο παντού.

Σημειώνεται ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα δεν είχαν όλα μεγάλο βάθος πλην των τεσσάρων που θεωρούνται και τα μοιραία σε πλάτη και θώρακα και αυτό έκανε ορισμένους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο δράστης θα μπορούσε να είναι γυναίκα με περιορισμένη μυϊκή δύναμη, ωστόσο το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο και για μαχαίρι με μικρή λάμα και αυτό από μόνο του δικαιολογεί το όχι μεγάλο βάθος στην πλειονότητα των τραυμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Δώρας: Στη ληστεία μετά φόνου στρέφονται οι έρευνες

Δολοφονία Δώρας: Το ταξί του πατέρα στο μικροσκόπιο

SHARE:

24Media Network