Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Δύο τα “ορφανά” DNA – Δεν έπεισε το σενάριο της πλεκτάνης

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Δύο τα “ορφανά” DNA – Δεν έπεισε το σενάριο της πλεκτάνης

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας και γενετιστής εντόπισε δύο DNA στο θύμα, ένα στα νύχια και ένα στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν της για το οποίο ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω έρευνες

Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση της φρικτής δολοφονίας σε βάρος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που έγινε στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ανακριτής δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του δράστη για την «πλεκτάνη» που μηχανεύτηκε, ωστόσο ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας και γενετιστής ανακάλυψε δύο «ορφανά» DNA στην εφοριακό Δώρα Ζέμπερη. Ένα στα νύχια που γνώριζαν οι Αρχές και ένα ακόμη στη εσωτερική τσέπη του μπουφάν της για το οποίο ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί πως βρέθηκαν εκεί.

Τα νέα σημαντικά αυτά στοιχεία αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της δημοσιογράφου-ερευνήτριας Αγγελικής Νικολούλη.

Ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, ανέφερε πως εντόπισε ένα δεύτερο «ορφανό» DNA, αυτή τη φορά στο μπουφάν της Δώρας Ζέμπερη.

«Στην αρχή βρήκαμε το γενετικό υλικό ανδρός στα νύχια του θύματος, που μαρτυρούσε πως είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ τους. Στη συνέχεια η έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη ενός δεύτερου διαφορετικού DNA άλλου ανδρός. Το στοιχείο αυτό δεν βρέθηκε σε κάποιο τυχαίο σημείο, αλλά στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν της που σημαίνει πως το άτομο αυτό προσπάθησε να ληστέψει τη Δώρα. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως υπήρχαν δύο ακόμη άτομα στον τόπο», τόνισε ο κ. Φιτσιάλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η νομική εκπρόσωπος της μητέρας και των αδελφών της άτυχης εφοριακού, Γιάννα Παναγοπούλου.

«Τα ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, είναι αναμφισβήτητα σημαντικά. Ο Ανακριτής ζήτησε νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν ταυτοποιούνται με κάποιον σεσημασμένο. Είναι πρόωρο να βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα. Οποτεδήποτε βρεθεί κάποιο άτομο που να ταυτιστεί, θα έχουμε εξελίξεις. Η οικογένεια της Δώρας έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που μελετά τα ευρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αγγελική Νικολούλη επέμενε πως πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα και να δοθούν απαντήσεις για τα δύο «ορφανά» DNA, για να μη μείνουν σκιές στη φρικτή αυτή δολοφονία και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπως αυτόν του νεκροταφείου.

Για την ύπαρξη του γενετικού υλικού στα νύχια της κοπέλας είχε γνώση η ΕΛ.ΑΣ. από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ωστόσο αυτό το DNA δεν έχει αξιολογηθεί ως δραστικό από πλευράς των Αρχών. Πλέον τον λόγο έχει ο Ανακριτής που αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω έρευνες για να δοθούν απαντήσεις ως προς την ύπαρξη αυτών των δύο γενετικών ιχνών και αν τυχόν ταυτοποιούνται αρχικά με σεσημασμένα άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα