Δολοφονία Γραικού: Με τη βοήθεια του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης δόθηκε λύση στο θρίλερ

Δολοφονία Γραικού: Με τη βοήθεια του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης δόθηκε λύση στο θρίλερ
Ο Δημήτρης Γραικός

Εντοπίστηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα με την βοήθεια ειδικού ανιχνευτή μετάλλων από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης το αγροτικό του Γραικού, θαμμένο στην κτηνοτροφική μονάδα του εμπόρου με τον οποίο το θύμα είχε οικονομική συναλλαγή. Η ολονύχτια εξέταση του δράστη από την αστυνομία.

Εξιχνιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης η πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τον Νοέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αστυνομική επιχείρηση και ενδελεχής έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του εμπόρου με τον οποίο φέρεται να είχε το θύμα οικονομική συναλλαγή.

Στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο επιστημόνων του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης με ειδικό εξοπλισμό και ειδικό ανιχνευτή μετάλλων. Κατά την διάρκεια της έρευνας χτύπησε σήμα ο ανιχνευτής και αμέσως αποφασίστηκε να σκαφθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το αγροτικό αυτοκίνητο του Γραικού θαμμένο στον χώρο.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, ο δράστης προσήχθη αρχικά στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του και εν συνεχεία υπέδειξε στους αστυνομικούς τον δεύτερο λάκκο στην μονάδα του, στον οποίο είχε θάψει τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Ο δράστης ανακρίθηκε στην Ασφάλεια για να διακριβωθούν πλήρως τα κίνητρά του και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για την ανθρωποκτονία του Δημήτρη Γραικού. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση μετά από αίτημα της οικογένειας που ουσιαστικά έβγαλε από το αρχείο την πολύκροτη υπόθεση.

Τα οστά του Δημήτρη Γραικού ανασύρθηκαν από το σημείο και μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για να διενεργηθεί νεκροψία.

Το πρωί της Παρασκευής αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της πολύκροτης εξαφάνισης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4. Κρατούσε ένα φάκελο με σημαντικό χρηματικό ποσό, από αγοραπωλησία κρεάτων.

Κάμερες ασφαλείας μίας επιχείρησης, όπως είχε αναδείξει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, τον είχε καταγράψει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Σε υλικό κάμερας φαινόταν μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθεί χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα.

Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. Ήταν απόγευμα, πέντε και σαράντα ένα λεπτά της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016.

Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε στο “Τούνελ” πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε έκτοτε σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα, με πολλές ανατροπές, ενώ οι δικοί του άνθρωποι δεν σταμάτησαν στιγμή να αγωνιούν και να αναζητούν απαντήσεις για το τι είχε συμβεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα