Δολοφονία στο Περιστέρι: “Μη φοβάστε, δεν θα σας πειράξω”, είπε ο δράστης στους θαμώνες

Δολοφονία στο Περιστέρι: “Μη φοβάστε, δεν θα σας πειράξω”, είπε ο δράστης στους θαμώνες
Έν ψυχρώ δολοφονία 25χρονου σε καφετέρια στο Περιστέρι Eurokinissi

Καρέ-καρέ καταγράφηκαν οι κινήσεις του δολοφόνου σε καφετέρια στο Περιστέρι, με τις Αρχές να τον αναζητούν εκμεταλλευόμενοι το υλικό. Τι δήλωσε ο δράστης στους θαμώνες της καφετέριας την ώρα της εκτέλεσης και ποιος ο ρόλος του άντρα που καθόταν μαζί με το θύμα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 25χρονου Τούρκου κουρδικής καταγωγής, που δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες στην καφετέρια του ηθοποιού Μάνου Παπαγιάννη στο Περιστέρι.

Από την εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι ο δράστης έφτασε στο σημείο πεζός. Φορούσε μπλε μπλούζα και ήταν αρκετά γυμνασμένος. Από το σημείο διέφυγε ξανά με τα πόδια. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί και θα το προδώσουν άλλωστε και οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής, είναι αν σε κάποιο στενό τον περίμενε συνεργός του με μηχανή ή αυτοκίνητο.

Ο ρόλος του ατόμου που καθόταν με το θύμα

Το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών αναζητά την ταυτότητα και τον ρόλο του ανθρώπου με τον οποίο καθόταν μαζί το θύμα στην καφετέρια, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο δολοφόνος, καθώς ενδέχεται να ήταν το “δόλωμα”.

Ο άνδρας που καθόταν μαζί με τον 25χρονο στην καφετέρια, έφυγε λίγα λεπτά προτού ο εκτελεστής τον τραυματίσει θανάσιμα, πυροβολώντας τον δύο φορές στον κορμό και μία στο κεφάλι. Είναι ο τελευταίος που είδε εν ζωή τον 25χρονο και είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί, καθώς το θύμα ίσως να του εκμυστηρεύτηκε κάτι ή ίσως να γνωρίζει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην έρευνα.

Το θύμα είχε έρθει στη χώρα μας παράνομα τον Φεβρουάριο του 2018 και από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει ποτέ άλλοτε τις αρχές. Η σύζυγός του κλήθηκε από τις αρχές και έχει καταθέσει ότι δεν αναγνωρίζει τον άνθρωπο που καθόταν μαζί με τον σύζυγό της πριν το φονικό, αλλά ούτε και τον δράστη.

Τα λόγια του δράστη και το μίσος της πράξης του

Ένα στοιχείο που εντυπωσίασε ακόμη και τους αστυνομικούς, ήταν ότι ο εκτελεστής παρόλο που τραυμάτισε θανάσιμα το θύμα, μπήκε μέσα στην καφετέρια και χτύπησε τον 25χρονο με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές: “Η πράξη του έδειχνε μίσος. Δεν πρόκειται για μία εκτέλεση από πληρωμένο δολοφόνο. Θεωρούμε δεδομένο ότι ο δράστης γνώριζε το θύμα. Διαφορετικά δεν θα είχε λόγο να μπει μέσα στο κατάστημα και να τον χτυπήσει με πιστόλι στο κεφάλι. Εκεί του βγήκε το μίσος. Μέσα από το περιβάλλον του θύματος να αναζητήσουμε τον δράστη.”

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε για τη στιγμή της εκτέλεσης: “Φεύγει η γεμιστήρα κάτω στο πάτωμα του μαγαζιού και ακολούθως φεύγει από την μπροστινή είσοδο. Πέρασε από δύο κοπέλες, τους είπε “μη φοβηθείτε καθόλου”, πυροβόλησε το θύμα και ακολούθως έλεγε στον κόσμο που πεταγόταν έξω απ’ το μαγαζί “μη φοβάστε δεν θα σας πειράξω εσάς καθόλου”.

Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αρχές είναι το υλικό από την κάμερα ασφαλείας της καφετέριας, σημαντικές μαρτυρίες από την περιοχή, τον γεμιστήρα που έπεσε από τον εκτελεστή και ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα