Δολοφονία Τοπαλούδη: Σε δίκη οι κατηγορούμενοι – Παραμένουν στη φυλακή έως το Δεκέμβριο

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σε δίκη οι κατηγορούμενοι – Παραμένουν στη φυλακή έως το Δεκέμβριο

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση. Η κράτησή τους ίσως παραταθεί για άλλους έξι μήνες. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος, όπως αναφέρονται στο βούλευμα.

Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμπονται με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 20χρονος Αλβανός κι ένας 21χρονος Έλληνας.

Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμότης 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστικό συμβούλιου, υιοθέτησε αυτούσια την εισήγηση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που χειρίστηκε την υπόθεση και παρατείνει την κράτηση των κατηγορουμένων έως την 4η Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, πιθανολογείται ότι η κράτησή τους θα παραταθεί γι ακόμη ένα 6μηνο, μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες στο βούλευμα

Στο βούλευμα περιγράφονται με σοκαριστικές λεπτομέρειες οι συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο η Ελένη Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρεται, σε χρόνο που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ακριβώς αλλά ανάμεσα στις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης, ο 20χρονος κατηγορούμενος (που είχε γνωρίσει την Ελένη Τοπαλούδη μια εβδομάδα πριν) και ο 21χρονος επίσης κατηγορούμενος είχαν προαποφασίσει να βιάσουν την άτυχη φοιτήτρια.

Πήγαν στο σπίτι της με αυτοκίνητο που ανήκε στον πατέρα του 21χρονου, την πήραν και την πήγαν σε εξοχικό της οικογένειας του Έλληνα κατηγορούμενου, στην περιοχή Πεύκων Λίνδου. Εκεί και παρά το γεγονός πως η Ελένη Τοπαλούδη αντιστάθηκε, τη βίασαν διαδοχικά. Για να κάμψουν την αντίσταση του θύματός του, της κρατούσαν το κεφάλι (σ.σ. σφίγγοντάς την στην τραχηλική χώρα, αναφέρει το βούλευμα), τη γρονθοκοπούσαν και την απειλούσαν με μαχαίρι.

«Εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα. Η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη δέχτηκε τόσο ισχυρή γροθιά στο πρόσωπο (σ.σ. οι δυο κατηγορούμενοι ήταν γνώστες πολεμικών τεχνών) που ζαλίστηκε και στιγμιαία έχασε τις αισθήσεις της.

Ανακτώντας μετά από λίγο τις αισθήσεις της η παθούσα, απείλησε τους κατηγορούμενους ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, γεγονός που τους εξόργισε. Ενόψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας.

dimokratiki.gr

 

Η Δολοφονία

Ειδικότερα, ενώ η ανωτέρω παθούσα παρέμενε εξασθενημένη και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της, ο οποίος είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιγραφόμενης πράξης του βιασμού, οι κατηγορούμενοι αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατέφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση του αριστερού κροταφίτη μυ και των πέριξ υποδόριων ιστών, μικρά ρωγμώδη κατάγματα στον οπίσθιο κρανιακό βόθρο της βάσης του κρανίου ακτινωτά πέριξ του μείζονος τρήματος καθώς και καθολικό έντονο υπαραχνοειδές αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και διά στραγγαλισμού.

Στη συνέχεια κι ενώ η παθούσα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, υπομένοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των κατηγορουμένων να της κόψουν το νήμα της ζωής, εκείνοι ευρισκόμενοι σε απολύτως ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και τη μετέφεραν γυμνή (ακριβέστερα φορώντας μόνο το σουτιέν της) στο ανωτέρω όχημα, προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο κακούργημα της ανθρωποκτονίας.

Με το αυτοκίνητο τη μετέφεραν σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», μια περιοχή γνωστή σε ελάχιστους και κυρίως σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λίνδου, την οποία γνώριζε ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Εκεί οι κατηγορούμενοι, «ενεργώντας από κοινού και βάσει σχεδίου», σήκωσαν με τα χέρια τους και οι δύο το σώμα της φοιτήτριας που βρισκόταν πλέον σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και το έριξαν στη θάλασσα από ύψος περίπου 10 μέτρων.

Τα χτυπήματα που είχε δεχτεί νωρίτερα η Ελένη Τοπαλούδη (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της) έκαναν αδύνατο το ενδεχόμενο να κινηθεί και να επιπλεύσει. Μοιραία, η άτυχη κοπέλα πνίγηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα