Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: “Τον σκότωσα γιατί μου φερόταν σαν να ήμουν υπηρέτης του”

Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: “Τον σκότωσα γιατί μου φερόταν σαν να ήμουν υπηρέτης του”
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Ο Μπάκο είχε υποδειχθεί ως ο ηθικός αυτουργός και εντολέας της εκτέλεσης του δικηγόρου και φαίνεται ο Μπραχιμάι θέλησε να του κλείσει το στόμα πριν την δίκη που είναι σε δύο ημέρες

«Μου φερόταν σαν ήμουν υπηρέτης του. Με του που με είδε, μου είπε φτιάξε μου καφέ. Δεν άντεχα άλλο την συμπεριφορά του και τον σκότωσα».

Αυτό ομολόγησε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ο 30χρονος Αλβανός δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, ο οποίος μαζί με έναν 25χρονο Έλληνα που κρατούνταν στο ίδιο κελί, εκείνος για ληστείες, ήρθαν σε συμπλοκή με τον επίσης Αλβανό Αλπέρ Μπάκο, έναν από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, σε κοινόχρηστο χώρο της Ε΄ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού και τον κατακρεούργησαν με αυτοσχέδια μαχαίρια.

Ο Έλληνας δεν αναφέρθηκε στα κίνητρα που είχε, ενώ οι Αρχές εικάζουν ότι τα βαθύτερα αίτια βρίσκονται σε αυτά μπορεί να υποστήριζε ο Μπάκο στην δίκη για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου που ήταν προγραμματισμένη για αύριο και ήταν και ο λόγος που είχε μεταχθεί από τις Φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό.

Τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ζήτησαν οι Φυλακές Κορυδαλλού και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την διερεύνηση της δολοφονίας που έγινε χθες το μεσημέρι εντός των Φυλακών σε βάρος του Αλβανού κακοποιού Αλμπέρ Μπάκο, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο αντρών και οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο Μπάκο δέχτηκε απανωτά χτυπήματα, ένα εξ αυτών μάλιστα στο λαιμό που ήταν εξαιρετικά βαθύ και μοιραίο.

Ο Μπάκο είχε κατηγορηθεί επίσης για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη το 2014, αντίδικου της Energa και κατ’ επέκταση ενός εκ των δικηγόρου του Άρη Φλώρου, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ενώ για την υπόθεση Αντωνόπουλου είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Φλώρος.

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου έγινε καθώς ο Μπάκο και δύο ακόμη συνεργοί του, φέρονται να έστειλαν τον Μπραχιμάι και τον συνεργό του στον δικηγόρο για να απαιτήσουν έναντι αμοιβής να άρουν τις ομολογίες τους που ενέπλεκαν τον Φλώρο, δίχως να το καταφέρουν και φαίνεται πως ο πυροβολισμός έγινε με πρόθεση τον τραυματισμό αλλά με αποτέλεσμα τον θάνατο του άτυχου δικηγόρου. Ο Μπραχιμάι εντοπίστηκε μετά από επίμονες έρευνες των Αρχών σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, όπου και συνελήφθη.

Πρόσθετα, ο Μπάκο ήταν ο ίδιος άνθρωπος που είχε προκαλέσει πριν μερικά χρόνια το μακελειό σε μπαρ του Μικρολίμανου ανοίγοντας πυρ ακόμα και προς αθώους θαμώνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα