Δόλος ή σύμπτωση ο θάνατος του 34χρονου Αλβανού στις Φυλακές Κορυδαλλού;

Δόλος ή σύμπτωση ο θάνατος του 34χρονου Αλβανού στις Φυλακές Κορυδαλλού;
Φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Ήταν ο άνθρωπος που φιλοξένησε αρχικά τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και εκείνος που ετοίμαζε θεαματική απόδραση για έναν εκ των ηθικών αυτουργών.

Συνεχίζεται ο κύκλος του θανάτου γύρω από την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η δολοφονία του Μπάκο όσο και αν ο Μπραχιμάι θέλει να την αποδώσει ως αποτέλεσμα της αυταρχικής και υποτιμητικής συμπεριφοράς του θύματος απέναντί του, δεν παύει να θεωρείται ως ένας φόνος άμεσα συσχετιζόμενος με αυτά που θα υποστήριζαν ενδεχομένως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στη δίκη για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Ωστόσο, ο πρόσφατος θάνατος του 34χρονου επίσης Αλβανού, Τούσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, φαίνεται να είναι περισσότερο σύμπτωση παρά να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση. Οι λόγοι είναι δύο και εξίσου βασικοί. Ο 34χρονος βρέθηκε νεκρός στις Φυλακές και όπως έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο θα προκύψει από τις τοξικολογικές αν ήταν αποτέλεσμα χρήσης ουσιών αφού ο 34χρονος ήταν χρόνια τοξικοεξαρτημένος.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στη δίκη Ζαφειρόπουλου έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μία κατάθεσή του που αναγνωρίζει στα πρόσωπα των φυσικών αυτουργών αυτούς που είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του στην Καλλιθέα, πριν τη δολοφονία, ενώ για την ίδια την υπόθεση δεν γνωρίζει τίποτα.

Οι πιο βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης είναι δύο, «ζουν και βασιλεύουν» και δεν τους αποκαλύπτουμε για προφανείς λόγους που σχετίζονται με την ασφάλειά τους. Οι μαρτυρίες αυτών των δύο ατόμων είναι που θα κάνουν την διαφορά στην δίκη και θα ρίξουν άπλετο φως σε κίνητρα και σχεδιασμό, γύρω από την δολοφονία Ζαφειρόπουλου και την άμεσα συσχετιζόμενη με εκείνον υπόθεση «Energa» και αυτοί οι μάρτυρες προστατεύονται από τις Αρχές.

Ο 34χρονος μπορεί να μην είχε άμεση εμπλοκή στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ήταν ο άνθρωπος όμως που σχεδίαζε την απόδραση ενός εκ των τριών ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, της ομάδας Μπάκο, Λεκοτσάι και Όλντι και συγκεκριμένα σχεδίαζε την απόδραση του Λεκοτσάι με μία αιματηρή επίθεση που θα θύμιζε πρακτικές Πάσσαρη και απετράπη την τελευταία στιγμή από την έφοδο των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής στο σπίτι του στην Καλλιθέα.

Εκεί βρέθηκαν καλάσνικοφ, τοκάρεφ, χειροβομβίδες, περούκες και στολές αστυνομικών και το σχέδιο ήταν ο Λεκοτσάι να προσποιηθεί τον άρρωστο και να έβγαζε αφρούς από το στόμα για να τον μεταφέρουν οι αστυνομικοί σε νοσοκομείο και εκεί να πραγματοποιούσαν επίθεση ο 34χρονος με συνεργό του, να σκότωναν ενδεχομένως τους αστυνομικούς και να απελευθέρωναν τον Λεκοτσάι.

Μπορεί χρονικά λοιπόν να προκαλεί το ενδιαφέρον των Αρχών ο θάνατος του συγκεκριμένου κακοποιού στις Φυλακές Κορυδαλλού, αλλά λόγω της έλλειψης προφανούς κινήτρου σε σχέση τουλάχιστον με την δίκη Ζαφειρόπουλου δεν μπορεί να συσχετιστεί άμεσα, όσο για τους ισχυρισμούς Λεκοτσάι περί οργανωμένου σχεδίου να τον δηλητηριάσουν εντός των φυλακών αυτό θεωρείται από τις Αρχές ένα ακόμη τέχνασμά του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα