Δύο 19χρονοι ήταν οι δράστες της καταδίωξης με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο

Δύο 19χρονοι ήταν οι δράστες της καταδίωξης με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο

Από τις Αρχές συνελήφθη και ένας 46χρονος Ρομά που επιχείρησε να τους καλύψει, καταγγέλλοντας ότι δήθεν τους είχαν κλέψει το αυτοκίνητο

Δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου σε βάρος δύο 19χρονων Ρομά, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Συγκατηγορούμενός τους είναι και τρίτος δράστης, για τον οποίο συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Επιπλέον και για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ένας 46χρονος Ρομά από τον ίδιο καταυλισμό, για ψευδορκία. Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες πριν μία εβδομάδα, περιπολικό όχημα της Τροχαίας, εντόπισε στην περιοχή του Σκαραμαγκά ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και αποφάσισε να το ελέγξει. Στη θέα των αστυνομικών το προαναφερόμενο όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ασπροπύργου. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν, μέχρι την περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου οι δράστες και ενώ το όχημά τους ήταν εν κινήσει, πυροβόλησαν τέσσερις φορές κατά των αστυνομικών, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους τραυματίσουν.

ADVERTISING

Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητό τους βρέθηκε εγκαταλελειμμένο εντός του καταυλισμού και μεταφέρθηκε στο Τ.Α. Ασπροπύργου όπου και κατασχέθηκε.

Πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, εμφανίσθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου ένας 46χρονος Ρομά, φερόμενος ως δήθεν κάτοχος του οχήματος και κατήγγειλε την δήθεν "κλοπή" του.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκε στους δύο 19χρονους και ο 46χρονος, εν γνώσει του ψευδώς, κατήγγειλε την "κλοπή", προκειμένου να τους "καλύψει". Κατόπιν αυτών ο 46χρονος συνελήφθη. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταδίωξη με πυροβολισμούς από το Χαϊδάρι έως τον Ασπρόπυργο

24Media Network