Έφερναν κοκαΐνη από την Βραζιλία κρυμμένη στις αποσκευές τους

Έφερναν κοκαΐνη από την Βραζιλία κρυμμένη στις αποσκευές τους

Τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 3 κιλών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 33χρονος Έλληνας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ζυρίχης Ελβετίας.

 

Ο 33χρονος μετέφερε επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα της αποσκευής του, τέσσερις  συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους τριών κιλών. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε στρατολογηθεί από 28χρονη Ελληνίδα, στο πλαίσιο αναζητήσεων εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου για μεταφορείς ναρκωτικών από την Νότια Αμερική στη χώρα μας και για λογαριασμό κυκλώματος ναρκωτικών στο οποίο “εγκέφαλος” είναι ένας 42χρονος Νιγηριανός.

Κατόπιν όλων αυτών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν την 28χρονη Ελληνίδα και τον 42χρονο Νιγηριανό και τους συνέλαβαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα