Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Β. Ελλάδα για παράνομο στοιχηματισμό

Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Β. Ελλάδα για παράνομο στοιχηματισμό
EUROKINISSI

Επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Χαλκιδική, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία για τη διακρίβωση της δράσης οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιούνταν στη διοργάνωση παράνομων στοιχηματισμών, μέσω διαδικτύου, στην απόκρυψη κερδών καθώς και στην εξαπάτηση παικτών και του Δημοσίου.

Ειδικότερα, από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη εμπεριστατωμένη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση με παράλληλες έρευνες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, ιντερνέτ καφέ, κατοικίες και τραπεζική θυρίδα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Χαλκιδικής.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45.515 ευρώ, επιταγή ποσού 5.000 ευρώ και συναλλαγματική ποσού 4.500 ευρώ, 38 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 9 φορητοί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 3 tablet, 6 φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB), 14 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, 13 μάρκες καζίνο συνολικής αξίας 9.120 ευρώ, τράπουλες χαρτοπαιξίας και άλλες μάρκες πονταρίσματος, 4.150 δελτία συμμετοχής στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ, βιβλιάρια καταθέσεων, πιστωτικές κάρτες καθώς και διάφορα έγγραφα και σημειώσεις.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Οικονομικής Αστυνομίας και Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας καθώς και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εξέταση και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Τα αποτελέσματα των ερευνών, με την ολοκλήρωση τους, θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

SHARE: