Θήβα: Αστυνομική έφοδος στον καταυλισμό Ρομά για εξάρθρωση σπείρας ληστών

Θήβα: Αστυνομική έφοδος στον καταυλισμό Ρομά για εξάρθρωση σπείρας ληστών
EUROKINISSI

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στον καταυλισμό Ρομά του Πυρίου Θηβών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας Ρομά, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του Οικισμού.

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36 και 15 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρία, ηλικίας 29, 20 και 14 ετών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά 15 κλοπών και 6 αποπειρών κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.

Τα μέλη της σπείρας ευθύνονται για απανωτές ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών στην στάση του λεωφορείου δίπλα από τον καταυλισμό στο Πυρί Θηβών και για τις μαζικές κλοπές και ληστείες σε διερχόμενους οδηγούς με ρίψεις αντικειμένων ή με οδοφράγματα για να τους αναγκάσουν να σταματήσουν και να τους ληστέψουν.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 3.700 ευρώ.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 77 άτομα και 7 οχήματα, προσήχθησαν 25 άτομα και διενεργήθηκαν 9 έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι πολλοί από τα άτομα που συλλαμβάνονται κάθε φορά στον ίδιο καταυλισμό και για τους ίδιους λόγους μετά από λίγο καιρό τους συναντούν και πάλι εκεί… και απλά ανακυκλώνεται μονίμως η ίδια διαδικασία εξαιτίας αδυναμίας της Δικαιοσύνης να λειτουργήσει ανάλογα με την συρροή και την παντελή έλλειψη σωφρονισμού των παραβατών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ληστεία, κλοπή
SHARE:

24Media Network