Έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία: Νεκρός 77χρονος, στο νοσοκομείο η σύζυγός του

Έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία: Νεκρός 77χρονος, στο νοσοκομείο η σύζυγός του
ileialive.gr

Η αστυνομία συνέλαβε τον 68χρονο δράστη που πυροβόλησε τους δύο ηλικιωμένους. Προηγουμένως είχε απειλήσει με το ίδιο όπλο τον γιο του ζευγαριού.

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Άσπρα Σπίτια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όταν άνδρας εισέβαλε σε σπίτι και πυροβόλησε ηλικιωμένο ζευγάρι.

Ένας 68χρονος ο οποίος είχε κτηματικές διαφορές με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην περιοχή, μετέβηκε στο κτήμα του και πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον 77χρονο συγχωριανό του και να τραυματίσει σοβαρά την 72χρονη σύζυγό του.

Αμέσως μετά ο δράστης διέφυγε με το αυτοκίνητο των θυμάτων από το σημείο, όμως στον δρόμο τον πέτυχε ο γιος των θυμάτων που στο μεταξύ πήγαινε στο χωράφι τους, δεν γνώριζε όσα είχαν συμβεί, καθώς όμως τον είδε να οδηγεί το αυτοκίνητο των γονέων του, τον εμβόλισε με το τρακτέρ του για να τον ακινητοποιήσει.

Ο δράστης αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή πεζός και στο μεταξύ κλήθηκε και κινητοποιήθηκε και η Αστυνομία, άντρες της οποίας τον εντόπισαν στην είσοδο του χωριού, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Η 72χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου ενώ ο δράστης έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πύργου, όπου και ανακρίνεται.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα:

“Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε χωριό της Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράβαση του νόμου για τα όπλα και απειλή.

Ειδικότερα, ο δράστης σήμερα, το πρωί, σε αγροτική περιοχή, χωριού της Ηλείας, λόγω κτηματικών διαφορών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, εναντίον ενός 77χρονου ημεδαπού και της 72χρονης συζύγου του, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πρώτου και τον σοβαρό τραυματισμό της δεύτερης.

Στη συνέχεια, ο 68χρονος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο των θυμάτων. Στη διαδρομή του συνάντησε τον γιό των θυμάτων να οδηγεί ελκυστήρα και όταν τον απείλησε με το κυνηγετικό όπλο, που έφερε, εκείνος εμβόλισε το αυτοκίνητο με τον ελκυστήρα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού, εντόπισαν, στη είσοδο του χωριού, τον δράστη να κινείται πεζός φέροντας το κυνηγετικό όπλο, οπλισμένο με τρία φυσίγγια και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν. Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου”.

Το βίντεο του ilialive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα