Είχαν στήσει δίκτυο πλαστών αδειών σε παράτυπους μετανάστες στη Μόρια

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών(κυρίως Πακιστανών)  στο κέντρο κράτησης στην Μόρια,για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία,Τρίτη 5 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών(κυρίως Πακιστανών) στο κέντρο κράτησης στην Μόρια,για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία,Τρίτη 5 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Τα μέλη του κυκλώματος πωλούσαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μετανάστες, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση και παραμονή τους στη χώρα

Εξαρθρώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας στη Μυτιλήνη, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που τα διέθεταν σε παράτυπους μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή της Μόριας, όπου δίπλα είναι η το κέντρο φιλοξενίας των μεταναστών, συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ένας 41χρονος Πακιστανός και τρία μέλη του κυκλώματος, επίσης Πακιστανοί, ηλικίας 18, 29 και 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι εμπλεκόμενοι, προ διμήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση σε αλλοδαπούς μετανάστες, για τους οποίους ίσχυαν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από το νησί της Λέσβου.

Αναλυτικότερα, ο 41χρονος αρχηγός της οργάνωσης συγκέντρωνε τα απαραίτητα στοιχεία, από αλλοδαπούς μετανάστες, τους οποίους εντόπιζαν και προσέγγιζαν τα τρία μέλη του κυκλώματος και ακολούθως, αφού κατάρτιζε τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα πουλούσε στους ενδιαφερόμενους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη 23χρονος Πακιστανός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν δύο υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά και τα είχε προμηθευτεί από τα μέλη του κυκλώματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από αστυνομική Αρχή της Μυτιλήνης, 130 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, με στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας αλλοδαπών προσώπων. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

SHARE: