Έκδηλη ανησυχία και θυμός στην ΕΛΑΣ για την εξαφάνιση Σακκά. Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική. Φόβοι για νέο χτύπημα

Στον εισαγγελέα Εφετών μερ ισχυρά μετρα ασφαλείας οδηγήθηκε πρίν από λίγο,καθώς συνελήφθη και πάλι ο Κώστας Σακκάς,για την υπόθεση "της συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς" ,Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 (EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στον εισαγγελέα Εφετών μερ ισχυρά μετρα ασφαλείας οδηγήθηκε πρίν από λίγο,καθώς συνελήφθη και πάλι ο Κώστας Σακκάς,για την υπόθεση "της συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς" ,Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 (EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ανήσυχοι και θυμωμένοι με την εξαφάνιση Σακκά είναι στην Αντιτρομοκρατική. Είναι βέβαιοι πως δεν χάθηκαν τα ίχνη του για "να πάει διακοπές". Συγχρόνως αξιόπιστες πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου δείχνουν ανησυχία

Στενοχωρημένος για την εξαφάνιση Σακκά εμφανίζεται ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

"Εμείς τους πιάνουμε αυτοί τους αφήνουν", έλεγε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης ο ανώτερος αξιωματικός.

Στη συνέχεια, άλλος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής εξέφραζε την απογοήτευση αλλά και την οργή του, καθώς, όπως έλεγε, δεν είναι δυνατόν να κάνει η ΕΛΑΣ σωστά τη δουλειά της και η Δικαιοσύνη να τους αφήνει ελεύθερους. Ταυτόχρονα έσπευσε να σημειώσει πως δεν στρέφεται εναντίον των δικαστών.

Επιπλέον υπενθύμισε πως μέχρι σήμερα (Τρίτη) έπρεπε να πληρωθούν τα 5.000 ευρώ της εγγύησης, από την τελευταία φορά που είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λέγοντας:

"Ίσως να μην είχε τα λεφτά γι αυτό εξαφανίστηκε".

Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως στην αντιτρομοκρατική αλλά και γενικότερα στην Αστυνομία επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία, αφού σίγουρα ο Κώστας Σακκάς, λένε, "δεν εξαφανίστηκε για να κάνει διακοπές." Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στο αντάρτικο πόλης.

Σε συνεχόμενες ερωτήσεις μας, αξιωματικός της ΕΛΑΣ μας είπε κάποια στιγμή πως η εκτίμησή του ήταν πως ο καταζητούμενος δεν ήθελε απλώς να αποφύγει τη δίκη του και είναι πολύ πιθανό να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στον χώρο της τρομοκρατίας.

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 έξω από αποθήκη στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια.

Παρέμεινε στη φυλακή για 31 μήνες χωρίς δίκη, γι' αυτό και προχώρησε σε απεργία πείνας, διάρκειας 38 ημερών, διαμαρτυρόμενος για την παραμονή του πίσω από τα κάγκελα παρά την παρέλευση του 18μήνου.

Τελικά, το καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος με ισχυρούς περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, στις 7 Ιανουαρίου οδηγήθηκε εκ νέου στο κρατητήριο, καθώς είχε παραβιάσει έναν από τους όρους της αποφυλάκισης του, ο οποίος αφορούσε στον τόπο διανυκτέρευσης του.

Αφέθηκε πάλι ελεύθερος αλλά συλλαμβάνεται ξανά στις 16 Ιανουαρίου του 2014 επειδή ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του στη γιάφκα της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" στο Χαλάνδρι. Αφέθηκε πάλι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκε εχθές.

Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πληροφοριών της ΕΥΠ με απόφαση για "διαρκή εγρήγορση"

Την ανησυχία της Αστυνομίας τόσο για την εγχώρια όσο όμως και για τη διεθνή κατάσταση αποκαλύπτει και η πληροφορία που έφτασε στους δημοσιογράφους στο κτίριο της Κατεχάκη, πως συγκλήθηκε και μάλιστα για πρώτη φορά μετά την ανασύστασή του, το Συμβούλιο Πληροφοριών της ΕΥΠ.

Στο Συμβούλιο προεδρεύει ο διοικητής της ΕΥΠ ενώ συμμετέχουν σε αυτό αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, του ΓΕΕΘΑ, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες από τους κύκλους του υπουργείου, εξετάστηκαν, υπό το πρίσμα τόσο των διεθνών όσο και των εγχώριων απειλών, η βελτίωση της ασφάλειας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στη μελλοντική λειτουργία και τυποποίηση των εργασιών του συμβουλίου.

Πρέπει μάλιστα να επισημανθεί πως τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης και έγκαιρης ανταλλαγής των εκάστοτε πληροφοριών, ώστε να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο η προστασία της ασφάλειας της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν εμφανίστηκε πάλι ο Κώστας Σακκάς και καταζητείται

Ελεύθερος και πάλι ο Κώστας Σακκάς

O Ξηρός αγνοείται, αλλά συλλαμβάνουν το Σακκά μια φορά την εβδομάδα

SHARE:

24Media Network