Έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό 30.000 ευρώ από το 'Αχιλλοπούλειο' του Βόλου

Έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό 30.000 ευρώ από το 'Αχιλλοπούλειο' του Βόλου

Στόχος κακοποιών έγινε και πάλι νοσοκομείο του ΕΣΥ. "Άγιο Σάββα" θυμίζει η κλοπή στον Βόλο. Άγνωστος δράστης, αφαίρεσε ιατρικό εξοπλισμό από την πτέρυγα του Γαστρεντερολογικού

Φαίνεται πως κάποιοι δρουν κατά παραγγελία και αδειάζουν από πανάκριβους ιατρικούς εξοπλισμούς νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αυτή την φορά, στόχος έγινε το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, περίπου μισή ώρα μετά την μία το μεσημέρι της Κυριακής.

Άγνωστος δράστης τον οποίο έπιασε σχεδόν στα πράσα ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου και ο οποίος πρόλαβε και διέφυγε, αφαίρεσε ιατρικό εξοπλισμό από την πτέρυγα του Γαστρεντερολογικού, αξίας 30.000 ευρώ.

Ο δράστης, που όπως και στην περίπτωση του Νοσοκομείου του Άγιου Σάββα στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως είχε κάτι περισσότερο στο μυαλό του και να μην πρόλαβε να ολοκληρώσει την κλοπή του, παρόλα αυτά έφυγε με δυο γαστροσκόπια, αφού πρώτα έσπασε ένα τζάμι και έφυγε από το παράθυρο.

Βεβαίως από την Ασφάλεια Βόλου ελήφθησαν αποτυπώματα από τον χώρο και εξετάζεται η πιθανότητα σε βαθμό βεβαιότητας να είχε συνεργό ο δράστης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Δευτέρα έγινε αντιληπτή αντίστοιχη κλοπή αλλά πολύ μεγαλύτερης αξίας και συγκεκριμένα, μηχανήματα από το Γαστρεντερολογικό και το Πνευμολογικό αξίας 500.000 ευρώ, που ήταν δωρεές προς τον ογκολογικό νοσοκομείο.

Οι δράστες σε αυτή την περίπτωση είχαν σπάσει δύο πόρτες στα εξεταστήρια του Γαστρεντερολογικού στον 1ο όροφο και του Πνευμολογικού που είναι ακριβώς δίπλα και είχαν αφαιρέσει ιατρικό εξοπλισμό, όπως όργανα γαστροσκόπησης, κολονοσκόπησης, βρογχοσκόπησης κλπ.

Στην περίπτωση της Αθήνας την έρευνα πραγματοποιεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και ένα από τα βασικά σενάρια είναι ότι αυτά τα ιατρικά όργανα να εκλάπησαν κατά παραγγελία, πιθανόν από το εξωτερικό, αφού όλα έχουν serial number και όταν θα έρθει η ώρα της συντήρησης από τις εταιρείες τους, εύκολα θα αποκαλυπτόταν ότι ανήκαν στο Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα…, όπως αντίστοιχα το ίδιο ισχύει για το νοσοκομείο του Βόλου.

Πλέον, καθώς δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση και το νέο χτύπημα, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Βόλου και Αθήνας σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες αυτών των κλοπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάρρηξη στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Άγνωστοι έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό

SHARE: