Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Ποιους "βλέπει" η Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση

Το κτίριο του ΣΚΑΪ
Το κτίριο του ΣΚΑΪ EUROKINISSI

Υπερπροσπάθεια γίνεται για την συλλογή τυχόν υπολειμμάτων του μηχανισμού. Θεωρείται μία "τέλεια έκρηξη" πιθανόν με χρήση ANFO, όπως έχει δει στο παρελθόν η Αντιτρομοκρατική από τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ο.Λ.Α. που θεωρείται ως έναν βαθμό παρακλάδι και η μετεξέλιξη του Ε.Α.-Ανησυχία από την επαναδραστηριοποίηση των τρομοκρατικών ομάδων.

Μεγάλη είναι ανησυχία στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς με το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φαίνεται πως υπάρχει μία επαναδραστηριοποίηση των τρομοκρατικών ομάδων και μάλιστα σε μία περίοδο που θεωρείται ως μακρά προεκλογική…

Η βόμβα εξερράγη στις 02:35 έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο, επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου και είχε τοποθετηθεί πιθανόν από δύο άτομα που προσέγγισαν το σημείο, σε πεζοδρόμιο με δενδροστοιχία έναντι του ΣΚΑΪ, αλλά τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο που το ωστικό κύμα να χτυπήσει αποκλειστικά το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού.

ADVERTISING

Οι κάμερες είναι πολλές στο σημείο και ενδεχομένως υπάρχει εικόνα των δραστών χωρίς να βεβαίως να φαίνονται τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ οι βομβιστές θεωρούνται έμπειροι εν αντιθέσει με το χτύπημα που έγινε πριν έναν μήνα στο σπίτι του Αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα, όπου ο μηχανισμός δεν εξερράγη από αστοχία και δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που εκκένωσαν το κτίριο από εργαζομένους και διέκοψαν την κυκλοφορία στους πέριξ δρόμους, πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και άντρες της Αντιτρομοκρατικής.

Είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην ιστοσελίδα «Zougla» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» στις 01:50 που προειδοποίησε πως είχε τοποθετηθεί βόμβα στον ΣΚΑΪ πως δεν ήταν φάρσα και πως η έκρηξη θα γινόταν σε 45 λεπτά όπως και όντως συνέβη.

Από την έκρηξη έχουν προκληθεί εκτεταμένες φθορές στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ακόμα και σε παράθυρα γειτονικών οικιών, ενώ στο πεζοδρόμιο εντοπίστηκε ένας σάκος, στον οποίο είχε τοποθετηθεί ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Ποιους "βλέπει" η Αντιτρομοκρατική

Από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής θεωρείται ως μία «τέλεια έκρηξη» και σε αυτές τις περιπτώσεις οι μηχανισμοί σχεδόν εξαϋλώνονται γι αυτό και γίνεται υπερπροσπάθεια στο σημείο, μήπως μπορέσουν να εντοπίσουν έστω και τα πιο μικρά θραύσματα κυριολεκτικά κοσκινίζοντας τα συντρίμμια.

Εκτιμάται εκ του αποτελέσματος ως μία πολύ ισχυρή έκρηξη πιθανόν με χρήση ANFO και όμοια με χτυπήματα που η Αντιτρομοκρατική έχει δει στο παρελθόν από τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ο.Λ.Α. που θεωρείται ως έναν βαθμό παρακλάδι και η μετεξέλιξη του Ε.Α.

Δεν υπάρχει κανείς συσχετισμός με την απόπειρα στον Βύρωνα όπου χρησιμοποιήθηκε πυροτεχνική ύλη όπως έπραττε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Αυτό εκ των πραγμάτων προκαλεί ανησυχία καθώς διαφαίνεται μία επαναδραστηριοποίηση των τρομοκρατικών ομάδων, ενδεχομένως από συνδυασμό τυχόν ασύλληπτων μελών με την συμμετοχή και στρατολόγηση νέων.

Γεροβασίλη: "Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται"

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

Οι δηλώσεις έγιναν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”, όπου σήμερα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, καθώς η Αστυνομία αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα απέκλεισε την περιοχή και δεν απειλήθηκαν ζωές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έκρηξη στον ΣΚΑΪ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η στιγμή της έκρηξης της βόμβας στον ΣΚΑΪ

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Χρησιμοποιήθηκαν 5 κιλά εκρηκτικής ύλης - Τα σενάρια που εξετάζονται

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Μέσα σε σακίδιο ο εκρηκτικός μηχανισμός

Φιλιππίδης: Ήταν ένα χτύπημα καλά δουλεμένο εδώ και καιρό

Πορτοσάλτε: Χτύπημα κατά της δημοκρατίας και της ενημέρωσης

SHARE:

24Media Network