Έκρυβε την ηρωίνη κάτω από την μπαταρία του αυτοκινήτου του

Έκρυβε την ηρωίνη κάτω από την μπαταρία του αυτοκινήτου του

Ο δράστης είχε αντικαταστήσει την μπαταρία στο αυτοκίνητό του με άλλη μικρότερου μεγέθους ώστε να αποκτήσει ωφέλιμο χώρο και να τον χρησιμοποιήσει ως κρύπτη - Υπολόγιζε όμως δίχως τον «Άτλα», τον ανιχνευτή σκύλο K9 της Δίωξης.

Στα χέρια των αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Σερρών έπεσε ένας 48χρονος Έλληνας που έφερνε ποσότητες ηρωίνης και τραμαδόλης (οπιούχα νοθευτική ουσία) από την Βουλγαρία, νόθευε τα ναρκωτικά σε αυτοσχέδιο εργαστήριο, και τα προωθούσε στην αγορά.

Ο δράστης είχε αντικαταστήσει την μπαταρία στο αυτοκίνητό του με άλλη μικρότερου μεγέθους ώστε να αποκτήσει ωφέλιμο χώρο στην βάση της μπαταρίας και να τον χρησιμοποιήσει ως κρύπτη για την μεταφορά της ηρωίνης.

ADVERTISING

Υπολόγιζε όμως δίχως τον «Άτλα», τον ανιχνευτή σκύλο K9 της Δίωξης και μόλις πέρασε τον Προμαχώνα, σε στοχευμένο έλεγχο που του έγινε από τους άντρες της Δίωξης, ο «Άτλας» εντόπισε τα ναρκωτικά στην μπαταρία του αυτοκινήτου του και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, στην Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε το εργαστήριο και τα υπόλοιπα ναρκωτικά που είχε αποθηκευμένα.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης σήμερα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης δήλωσε:

«Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών κατάφεραν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου να συλλάβουν 48χρονο που επιχείρησε να εισάγει στη χώρα κρυμμένη στο όχημά του, σημαντική ποσότητα ηρωίνης».

Για την ίδια υπόθεση, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Α’ Πέτρος Τάνος, ανέφερε:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών κατάφεραν να συλλάβουν 48χρονο ημεδαπό για εισαγωγή ηρωίνης στην χώρα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 20ης Απριλίου 2019 κατά την είσοδό του στη χώρα με όχημα που οδηγούσε εντοπίστηκαν από τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών, καλά κρυμμένες σε ειδική κρύπτη κάτω από την μπαταρία του οχήματος, συνολικά τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 614 γραμμαρίων και ποσότητα ναρκωτικής ουσίας τραμαδόλης βάρους 1 κιλού.

Έκρυβε την ηρωίνη κάτω από την μπαταρία του αυτοκινήτου του

Επίσης στην κατοχή του και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν 7 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 254,2 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες με ποσότητα ναρκωτικής ουσίας τραμαδόλης συνολικού βάρους 685 γραμμαρίων, μία υδραυλική πρέσα και μία συσκευή πρόσμιξης, που χρησιμοποιούνται ως μέσα για τη νόθευση των ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι και 275 φυσίγγια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».

SHARE:

24Media Network