ΕΛΑΣ: Κλοπή 81 διαβατηρίων από συμβεβλημένη εταιρεία ταχυμεταφορών

ΕΛΑΣ: Κλοπή 81 διαβατηρίων από συμβεβλημένη εταιρεία ταχυμεταφορών
Φωτογραφία αρχείου Getty Images

Θύμα ληστείας έπεσε υπάλληλος συμβεβλημένης με την ΕΛ.ΑΣ. εταιρείας ταχυμεταφορών, όταν άγνωστος αφαίρεσε από το εσωτερικό του οχήματος που χρησιμοποιούσε δύο βαλίτσες. Περιείχαν 81 διαβατήρια.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη διερεύνηση καταγγελλόμενου περιστατικού κλοπής διαβατηρίων από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της υπαλλήλου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια στάσης που πραγματοποίησε σε περιοχή της Καλλιθέας, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό του οχήματος που χρησιμοποιούσε, δύο βαλίτσες οι οποίες περιείχαν διαβατήρια εκδοθέντα από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε οι βαλίτσες περιείχαν 81 διαβατήρια και προορίζονταν για παράδοση σε Τμήματα Διαβατηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να ήταν στοχευμένη ενέργεια καθώς ο δράστης ή οι δράστες που εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη στάση της υπαλλήλου σε ΑΤΜ, αφαίρεσαν τις δύο από τις τρεις τσάντες που είχε στο αυτοκίνητο με διαβατήρια. Η ίδια ισχυρίζεται ότι κλείδωσε το αμάξι όταν βγήκε έξω, αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει αυτό, αφού δεν έφερε ίχνη παραβίασης το αυτοκίνητο. Τα διαβατήρια που αφαιρέθηκαν, ακυρώθηκαν όλα και θα εκδοθούν νέα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εταιρεία courier, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, το έργο της παροχής υπηρεσιών ασφαλούς ταχυμεταφοράς διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων αναλαμβάνει ανάδοχη εταιρεία βάσει διαγωνισμού, όπως ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα