Έμπορος ναρκωτικών έδωσε εντολή σε πιτ μπουλ να επιτεθεί σε αστυνομικούς

Έμπορος ναρκωτικών έδωσε εντολή σε πιτ μπουλ να επιτεθεί σε αστυνομικούς
Φωτογραφία αρχείου 123rf.com

Οι αστυνομικοί τελικά δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση του σκύλου και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έμπορο ναρκωτικών και να συλλάβουν εκείνον και τους συνεργούς του.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 33, 56 και 35 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) – μέλη κυκλώματος, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και για «Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος ήταν ο 33χρονος, έχοντας ως ρόλο την παραλαβή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης εντός της ελληνικής επικράτειας και τη μετέπειτα αποθήκευση και διακίνησή τους, με άμεση συνεργάτιδα την 35χρονη σύντροφό του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης χθες, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος μετέβη με μοτοσικλέτα στην Πολίχνη όπου παρέδωσε στον 56χρονο δύο δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 120 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια και λίγο πριν την επέμβαση των αστυνομικών, ο 56χρονος απέρριψε στο έδαφος την παραληφθείσα ποσότητα που μετέφερε με αυτοκίνητο, η οποία και κατασχέθηκε, ενώ ο 33χρονος κατά την ακινητοποίησή του, αντιστάθηκε σθεναρά, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή στο πιτ μπουλ ιδιοκτησίας του, να επιτεθεί εναντίον των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί τελικά δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση του σκύλου και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έμπορο ναρκωτικών και να συλλάβουν εκείνον και τους συνεργούς του

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες, κατασχέθηκαν επιπλέον, από οικία που διαμένουν ο 33χρονος με την 35χρονη 17 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 20 κιλών και 174 γραμμαρίων, 66 ναρκωτικά δισκία, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ από οικία του 56χρονου σε περιοχή της Χαλκιδικής και από το όχημα που οδηγούσε, κατασχέθηκαν συσκευασία κάνναβης βάρους 23 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και αυτοσχέδιο τσιγάρο εμπλουτισμένο με κάνναβη.

ΕΛ.ΑΣ.

 

Επίσης, κατασχέθηκαν τόσο η μοτοσικλέτα, όσο και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για το αδίκημα της κλοπής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα