Ένοχος ο αστυνομικός που χτύπησε την Τατιάνα Μπόλαρη

Επεισόδια στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων έξω από την Βουλή, 29 Ιουνίου 2011
Επεισόδια στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων έξω από την Βουλή, 29 Ιουνίου 2011 EUROKINISSI

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό τον αστυνομικό των ΜΑΤ σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για την επίθεσή του σε βάρος της φωτορεπόρτερ

Την ενοχή του αστυνομικού που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη κατά τη διάρκεια πορείας στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2011 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, καταδίκασε τον αστυνομικό των ΜΑΤ σε τρεις μήνες φυλάκισης με αναστολή, μειώνοντας κατά πέντε μήνες την πρωτόδικη απόφαση, ενώ απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Πάντως, η ετυμηγορία αυτή αποτελεί την πρώτη οριστική καταδίκη αστυνομικού για άσκηση βίας σε βάρος εκπροσώπου της ενημέρωσης. Σύμφωνα με την Ένωση Φωτορεπότερ "επιφέρει σημαντικό πλήγμα στο καθεστώς ασυλίας που έχαιραν έως σήμερα τα μέλη ορισμένων αστυνομικών μονάδων".

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είχε συμβεί όταν οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από την Πλατεία Συντάγματος. Όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους, ο αστυνομικός επιτέθηκε στη φωτορεπόρτερ χτυπώντας την στο πρόσωπο και στον αυχένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network