Ένοχος ο “δράκος με το φλάουτο”: Ποινή κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο για τον διακεκριμένο φλαουτίστα

Ένοχος ο “δράκος με το φλάουτο”: Ποινή κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο για τον διακεκριμένο φλαουτίστα
Αίθουσα του Εφετείου Αθηνών Eurokinissi

Ο καθηγητής μουσικής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καταδικάστηκε για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Ποινή κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ, επιβλήθηκε στο διακεκριμένο φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Παναγιώτη Δράκο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον καθηγητή μουσική για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Μάλιστα, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ απορρίφθηκε, κατά πλειοψηφία, και το αίτημα της υπεράσπισης να του χορηγηθεί αναστολή στην έφεση.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του μουσικού, όπως κατηγορείται. «Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στο δικαστήριο είχαν καταθέσει και οι γονείς των δύο κοριτσιών, μαθήτριες του καταδικασθέντα, ηλικίας 9 και 10 ετών. Σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, ο καθηγητής ασελγούσε σε βάρος τους μέσα στα δωμάτια των ωδείων, μέχρι τη στιγμη που η μεγαλύτερη τα αποκάλυψε στους γονείς της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα