Ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά: Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα

Ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά: Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Το σπίτι στην Κηφισιά όπου το πρωΐ της Μεγ. Δευτέρας 2 Απριλίου 2018, δύο ένοπλοι ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 52χρονο επιχειρηματία, ο οποίος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" Eurokinissi

Δύο ένοπλοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι της οικογένειας ενός επιχειρηματία στην Κηφισιά και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, εκείνος αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να δεχτεί από τους δράστες δύο πυροβολισμούς στην πλάτη

Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί στο σπίτι μίας οικογένειας, επί της οδού Κηφισού 3, στην Κηφισιά.

Δύο ένοπλοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι της οικογένειας ενός 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά, που ασχολείται με τον τομέα των ενεργειακών συστημάτων και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, εκείνος αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να δεχτεί από τους δράστες δύο πυροβολισμούς στην πλάτη.

Στο σπίτι βρισκόταν ακόμη η σύζυγος του θύματος και ο ένας του γιος από τα τρία ενήλικα παιδιά του, που άκουσε την συμπλοκή από την σοφίτα που κοιμόταν. Μέχρι να κατέβει όμως βρήκε τον πατέρα του αιμόφυρτο και τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα άκουσε θόρυβο και βγήκε από το υπνοδωμάτιο που βρισκόταν με τη σύζυγό του, για να δει τι συμβαίνει. Τότε έπεσε κυριολεκτικά πάνω στους δράστες και αμέσως ήρθαν στα χέρια.

Ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα σιδερένιο αντικείμενο, πιθανόν λοστό, παρότι το θύμα όμως έπεσε κάτω από το δυνατό χτύπημα, σηκώθηκε πάλι και όρμησε εκ νέου στους ληστές, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τον πυροβολήσει δύο φορές στην πλάτη και να τον σωριάσει αιμόφυρτο στο πάτωμα.

Οι δράστες διέφυγαν τρέχοντας δίχως να έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής να πήραν κάτι ενώ στο σπίτι ακολούθησαν σκηνές πανικού με την σύζυγο και τον γιο του θύματος. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματά», όπου λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του, εισήλθε αμέσως στο χειρουργείο και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην ευρύτερη περιοχή ακολούθησαν ευρείες αναζητήσεις από πλήθος περιπολικών της Αστυνομίας και άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δίχως να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός των δραστών.

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής και βεβαίως καταθέσεις θα ληφθούν σε δεύτερο χρόνο, ώστε να αποσαφηνιστούν κάποια σημεία του περιστατικού, αφού η οικογένεια του θύματος βρίσκεται στο νοσοκομείο και βιώνει τον δικό της Γολγοθά.

Κρίσιμη η κατάσταση του θύματος

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» σε μια νεώτερη ενημέρωση επέμεινε ότι η κατάσταση του 52χρονου είναι «πολύ κρίσιμη».

«Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα και έχει τραυματισμό πολλαπλών οργάνων» είπε η κυρία Άννα Μάινα διευκρινίζοντας ότι ο 52χρονος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση από τις 5:30 τα ξημερώματα οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Όλοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να γίνει ανάταξη γιατί είχε χάσει πολύ αίμα και είχαν βληθεί ζωτικά όργανα» πρόσθεσε η κυρία Μάινα.

Σύμφωνα με την ίδια οι τραυματισμοί που έχει υποστεί είναι και στον μηρό και τον κορμό ενώ έχει θλαστικά τραύματα και στο κεφάλι από το αντικείμενο με το οποίο τον χτύπησαν οι ληστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα