Εντοπίστηκε ακόμη ένας κακοποιός για συμμετοχή στη ληστεία και ανθρωποκτονία της ηλικιωμένης στην Κορινθία

Εντοπίστηκε ακόμη ένας κακοποιός για συμμετοχή στη ληστεία και ανθρωποκτονία της ηλικιωμένης στην Κορινθία
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας Eurokinissi

Μετά τους δύο πρώτους συλληφθέντες Ρομά, εντοπίστηκε ακόμη ένας 28χρονος συνεργός τους και αναζητείται ο 16χρονος που συμμετείχε στην ληστεία που οδήγησε στον θάνατο την άτυχη ηλικιωμένη στην Κορινθία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 28χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, ο 28χρονος ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμα συνεργούς του Ρομά, το περασμένο Σάββατο το βράδυ, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας, όπου την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και αφαίρεσαν μια ηλεκτρονική συσκευή, ποσότητα πετρελαίου και τρόφιμα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, από μία συγχωριανή της που την περιέθαλπε.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί προχθές το βράδυ, σε καταυλισμό Ρομά του Δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας, δύο Ρομά, ηλικίας 20 και 32 ετών. Για την υπόθεση αναζητείται ακόμη ο τέταρτος δράστης ηλικίας 16 ετών.

Οι δράστες άφησαν αποτυπώματα πίσω τους στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης, ενώ τους είδαν και μάρτυρες να περιφέρονται στο χωριό. Πρόκειται για γνωστούς κακοποιούς στην τοπική κοινωνία που μπαινοβγαίνουν συχνά στην φυλακή και έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για πλήθος παράνομων πράξεων όπως για κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά κλπ. και έτσι δεν δυσκολεύτηκαν οι αστυνομικοί να τους ταυτοποιήσουν.

Πρόσθετα, αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης ηλικιωμένης. Οι δράστες δεν την είχαν δέσει, ωστόσο είχε εμφανείς μώλωπες από δαχτυλιές και στους δύο ώμους που δείχνει ότι την τράνταξαν για να τους πει που είχε χρήματα, τα οποία βεβαίως δεν είχε.

Καθώς η υγεία της ήταν πολύ επιβαρυμένη και είχε χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και βηματοδότη στην καρδιά, εικάζεται ότι έχασε την ζωή της από την κακομεταχείριση που δέχτηκε και ίσως να της έκλεισαν κάποια στιγμή και το στόμα, κάτι που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάστασή της, ενώ δεν της πήγαν κοντά της την αναπνευστική της συσκευή, την άφησαν έτσι και έφυγαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν την Πέμπτη στον Ανακριτή Κορίνθου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα