Εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστών εγγράφων

Πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 221 διαβατήρια και βίζες διαφόρων χωρών καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.480 ευρώ

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ένας από Σουδάν και δύο από Ερυθραία, εκ των οποίων ένας ανήλικος για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

ADVERTISING

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με αλλοδαπούς που καταρτίζουν και διακινούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε μετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής, εντοπίσθηκε στο κέντρο της Αθήνας, οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Πλαστά έγγραφα
Πλαστά έγγραφα

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν εγκαταστήσει στο εσωτερικό του πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από ψηφιακά μέσα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, γραφική ύλη και αναλώσιμα υλικά τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 221 διαβατήρια και βίζες διαφόρων χωρών, πλήθος δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, 5 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1.480 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Πλαστά έγγραφα
Πλαστά έγγραφα
SHARE:

24Media Network