Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης με τελικό προορισμό την Κύπρο

Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης με τελικό προορισμό την Κύπρο
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση ΕΛΑΣ

Πάνω από 17,5 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά - Δύο συλλήψεις.

Σε συντονισμένη δράση των ελληνικών και κυπριακών Αρχών καθώς και της Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 17,5 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενα από το Εκουαδόρ με προορισμό την Κύπρο, όπου και συνελήφθησαν δύο άτομα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Προηγήθηκαν έρευνες στο πλαίσιο εβδομαδιαίας δράσης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γ’ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκε σε ψυκτικό μηχάνημα εμπορευματοκιβωτίου ποσότητα 17 κιλών και 690 γραμμαρίων κοκαΐνης, σε 14 συσκευασίες, για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν ως τελικό προορισμό τη Λεμεσό Κύπρου.

Σχετική πληροφορία για τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών δόθηκε στις 19 Ιουλίου από την ΕΛ.ΑΣ στην Αστυνομία Κύπρου, σύμφωνα με την οποία τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε ποσότητα με φρούτα, προερχόμενα από την περιοχή του Ισημερινού με τελικό προορισμό την Κύπρο.

Μετά από σχετική συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε η διενέργεια ελεγχόμενης παράδοσης του φορτίου στην Κύπρο.

Στις 26 Ιουλίου το εμπορευματοκιβώτιο αφίχθηκε στο Λιμάνι Λεμεσού, όπου με τη συνδρομή των Τελωνειακών Αρχών άρχισε η διαδικασία της ελεγχόμενης παράδοσης. Στις 27 Ιουλίου το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε αποθήκη εισαγωγής φρούτων και λαχανικών σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου.

Στη συνέχεια, το φορτίο τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση και στις δύο τα ξημερώματα σήμερα θεάθηκαν δύο Κύπριοι, ηλικίας 40 και 46 ετών να μεταβαίνουν με προφυλάξεις στο χώρο του εμπορευματοκιβωτίου, να αφαιρούν μεταλλικό κάλυμμα και να παραλαμβάνουν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Άμεσα μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων με τη βοήθεια μελών της ΥΚΑΝ επενέβησαν και συνέλαβαν τα εν λόγω πρόσωπα.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και την ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα