Επίθεση με βιτριόλι: Έσωσαν οι γιατροί το μάτι της γυναίκας αλλά θα έχει απώλειες στην όραση

Επίθεση με βιτριόλι: Έσωσαν οι γιατροί το μάτι της γυναίκας αλλά θα έχει απώλειες στην όραση
Από το βίντεο της επίθεσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών για να ταυτοποιηθεί και να εντοπιστεί η γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη με βιτριόλι, στήνοντας καρτέρι στην εργασία της

Ευχάριστα είναι τα νέα που έμαθαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, από τους θεράποντες ιατρούς της 34χρονης κοπέλας που νοσηλεύεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο “Metropolitan” μετά από επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε από μία άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα, το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που έχουν οι αστυνομικοί για την πορεία της υγείας της, οι γιατροί κατάφεραν τελικά μετά υπεράνθρωπες προσπάθειες να της σώσουν το αριστερό μάτι που μέχρι χθες ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα το έχανε εντελώς. Βεβαίως όμως θα έχει απώλειες στην όραση ειδικά σε αυτό το μάτι και έχει πολύ δρόμο μπροστά της για της πλαστικές επεμβάσεις που θα χρειαστούν για το πρόσωπο, τα χέρια, τον λαιμό και τον θώρακα που έχει υποστεί χημικά εγκαύματα.

Αναφορικά με τις έρευνες των Αρχών, αυτές ακόμα είναι σε σχετικά αρχικό στάδιο εξαιτίας των ελάχιστων στοιχείων που μπόρεσε η ίδια να τους δώσει, λόγω βεβαίως και της κατάστασής της, όπου εκτός από φρικτούς πόνους, αντιμετωπίζει ένα βαρύτατο σοκ και είναι φοβερά τρομοκρατημένη.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως τις επόμενες ημέρες θα είναι πιθανόν σε θέση να τους πει περισσότερα, ενδεχομένως και στο επίπεδο των προσωπικών της ώστε να μπορούν και εκείνοι να φτάσουν πιο σύντομα στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό της γυναίκας που της επιτέθηκε, αφού είναι αρκετά πεπεισμένοι από την πρώτη στιγμή, ότι μία τόσο βίαιη ενέργεια, με τόσο μίσος και εμπάθεια, ενδεχομένως έχει προκληθεί από εντελώς προσωπικά κίνητρα αντεκδίκησης.

Λόγω της κατάστασής της, ήταν αδύνατο χθες οι αστυνομικοί να μπορέσουν να της πάρουν κατάθεση και με πολύ κόπο, ίσα που κατάφεραν να την δουν και να μιλήσουν μαζί της για λιγότερο από 5 λεπτά.

Η κοπέλα υποφέροντας από φρικτούς πόνους κατάφερε μόνο να τους πει πως το μόνο που θυμάται είναι ότι η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, ίσως σκουφί και σίγουρα δεν ήταν ξανθιά, αλλά κατά τα λοιπά δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει ή να πιθανολογήσει ποια είναι καθώς όλα συνέβησαν αστραπιαία, όπως επίσης είπε ότι δεν γνωρίζει και για ποιο λόγο της επιτέθηκε αυτή η γυναίκα και μάλιστα προκαλώντας της τόσο βαριές σωματικές βλάβες.

Η 34χρονη έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από την δράστιδα, που της είχε στήσει καρτέρι, στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου εργάζεται, επί της Λ. Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί στην είσοδο του κτιρίου. Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί. Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν κάποιες Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της. Εκεί φαίνεται πως είπε στην φαρμακοποιό, πως η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε χειρουργική μάσκα, δίχως όμως να ειπωθεί κάτι άλλο. Στη συνέχεια, συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο στο “Metropolitan”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο δεν υπάρχει κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία που μπορούν να δείξουν την γυναίκα όταν έφτανε και όταν έφυγε, μετά την επίθεσή της, σε μία προσπάθεια οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη της, όπως επίσης εξωτερικές κάμερες έχουν καταγράψει την κοπέλα την στιγμή που έφτανε στη δουλειά της και όσες σκηνές αλλοφροσύνης ακολούθησαν έξω από το κτίριο μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Σοφότεροι οι αστυνομικοί δεν έγιναν ούτε από τις καταθέσεις που πήραν από τα συγγενικά της πρόσωπα αφού κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει ποιο είναι αυτό το άτομο που ήθελε να κάνει τόσο μεγάλο κακό στον άνθρωπό τους και για ποιους λόγους.

Τα κίνητρα μέχρι τώρα παραμένουν θεωρητικά άγνωστα, αλλά η μεθοδολογία προδίδει πως είναι προσωπικά και πιστεύουν πως τις επόμενες ημέρες θα πείσουν την ίδια αλλά και ανθρώπους από τον κύκλο της ενδεχομένως, για να μπορέσουν να μάθουν αυτά που χρειάζονται και να εξιχνιαστεί η υπόθεση.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα