Μέλη της Χρυσής Αυγής διέλυσαν πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα

Μέλη της Χρυσής Αυγής διέλυσαν πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα
Φωτογραφία αρχείου

Μικροπωλητές σε πανηγύρι της Παναγίας στην Ραφήνα δέχτηκαν επίθεση από ομάδα μελών της Χρυής Αυγής (Vid)

Ήταν περίπου οκτώ το βράδυ της Παρασκευής, όταν μικροπωλητές στο πανηγύρι της Παναγίας της Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα δέχθηκαν επίθεση από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ αυτών και βουλευτές του κόμματος.

Λίγο πριν την επίθεση έκαναν έλεγχο στα χαρτιά των μικροπωλητών.

Το περιστατικό έγινε έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα ενώ ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε χαρακτηριστικά μπροστά στην κάμερα:

“Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα είδαμε ότι υπήρχαν εδώ πολλοί λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και σαν Χρυσή Αυγή κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε”.

Μετά την επίθεση, οι επιτιθέμενοι πήγαν και παρατάχθηκαν μπροστά στην εκκλησία με σημαίες και κοντάρια, γεγονός το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ότι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χτες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο.

Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλάισιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα