Έρευνα με σοβαρά ευρήματα στα κελιά των κρατουμένων της 17Ν και των Πυρήνων

Έρευνα σε όλα τα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού II
Έρευνα σε όλα τα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού II EUROKINISSI

Αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά, ναρκωτικά κατασχέθηκαν ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο στα κελιά κρατουμένων για οικονομικά εγκλήματα και τρομοκρατία, ανάμεσά τους τα αδέλφια Ξηροί και μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Έρευνα πραγματοποιήθηκε, από τις βραδινές ώρες την Τετάρτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε όλα τα κελιά και τους κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού II , στην πτέρυγα των ανδρών που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα και υποθέσεις τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έγινα στο κελί ενός κρατουμένου για οικονομικά εγκλήματα, στα κελιά των μελών της 17 Ν, Σάββα και Χριστόδουλου Ξηρού και σε 4 μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από την εξωτερική φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 μαχαίρια εμπορίου και κατσαβίδι, 3 κινητά και 15 φορτιστές, 28 usb stick και 8 hands free, 3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με φορτιστή και 3 mp4, 3 κάρτες sim , κάρτα μνήμης και 3 φορητά ρούτερ wifi, 56 χάπια (ψυχότροπα), 6 ξύλινα κοντάρια, 3 κόφτες και πένσα, 2 λεπίδες με ξύλινη λαβή και 2 ψαλίδια, ζυγαριά ακριβείας, συρματόσκοινο πολλών μέτρων, 50 ευρώ, 4 τράπουλες και νυχοκόπτης.

Έρευνα με σοβαρά ευρήματα στα κελιά των κρατουμένων της 17Ν και των Πυρήνων

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κατασχεθεί, δέχθηκε μήνυμα από κινητό, με στοιχεία άλλου κρατουμένου, έγκλειστου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό ήταν ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης.

Άμεσα ενημερώθηκε η παριστάμενη Εισαγγελέας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κελί του, στη Δ’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού I , όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο καθώς και φορτιστής. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Φυλακές, Τρομοκρατία
SHARE: