"Έσπασαν" τα ισόβια για τον καθηγητή μουσικής που σκότωσε τη σύζυγό του και την έθαψε σε πάρκο

"Έσπασαν" τα ισόβια για τον καθηγητή μουσικής που σκότωσε τη σύζυγό του και την έθαψε σε πάρκο

Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου γλίτωσε τον συζυγοκτόνο καθηγητή μουσικής από την ισόβια κάθειρξη, που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. "Έθιξε τον ανδρισμό μου" υποστήριξε στην απολογία του

Κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 42χρονο καθηγητή μουσικής, Γιάννη Κατσιλάμπρο, για τη δολοφονία της συζύγου του, Παναγιώτας Μαζαράκη, τον Σεπτέμβριο του 2008, τη σωρό της οποίας είχε θάψει στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καθηγητή το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, γεγονός που «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν διαφορετική από την εισήγηση του Εισαγγελέα Έδρας, ο οποίος ζήτησε να μην μεταβληθεί η ισόβια κάθειρξη για τον 42χρονο, αναφερόμενος σε προμελετημένο έγκλημα, στην παντελή απουσία βρασμού ψυχικής ορμής του δράστη αλλά και στην «ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά»  που επέδειξε ο κατηγορούμενος ακόμη και στο πτώμα της 36χρονης σολίστ, «το οποίο έκρυψε, πέταξε, ξεγύμνωσε, έθαψε και τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνοιας προς αυτήν».

Στην απολογία του ο 42χρονος καθηγητής μουσικής, που έχει ομολογήσει την πράξη του, επέμεινε στην εκδοχή ότι είχε προηγηθεί έντονος καυγάς με τη σύζυγό του που τον έβγαλε εκτός ελέγχου, οδηγώντας τον στο έγκλημα.

Ο κατηγορούμενος, που δεχόταν απολογούμενος λεκτικές επιθέσεις των συγγενών του θύματος, υποστήριξε στους δικαστές: «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη». Όπως ανέφερε εν μέσω λυγμών: «..η Παναγιώτα μού δημιούργησε αμφιβολίες για την πατρότητα της κόρης μας...Θόλωσα. Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου. Τώρα, εκ των υστέρων, καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει». Ο 42χρονος υποστήριξε, επίσης, πως η σύζυγος του τον απείλησε με μαχαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network