Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Διαβάστε στο NEWS 247, τη δράση κυκλώματος που προωθούσε λαθρομετανάστες, από την Ελλάδα στην Ιταλία

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, δύο Αφγανοί, ηλικίας 46 και 29 χρόνων, μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και 12 λαθρομετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 18 έως 23 ετών, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντόπισαν στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας 2 επιβατικά αυτοκίνητα, με τα οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά 12 Αφγανούς λαθρομετανάστες, προκειμένου να προωθηθούν στο εξωτερικό.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελικό προορισμό την Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας. Οι διακινητές, με την επιστροφή τους στην Αθήνα, θα ελάμβαναν για τη μεταφορά από μέλος του κυκλώματος το ποσό των 700 ευρώ για κάθε λαθρομετανάστη. Τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές κατασχέθηκαν ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών τους και τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

SHARE:

24Media Network