Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη, ηρωίνη και κοκαΐνη στη Θεσσαλία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη, ηρωίνη και κοκαΐνη στη Θεσσαλία

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα συνελήφθησαν 14 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά στελέχη-Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό ηρωίνης, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης, όπλα, μαχαίρια, οχήματα και χρηματικά ποσά

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης σε περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας οργάνωσε και υλοποίησε χθες, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφάλειας Τρικάλων και Καρδίτσας, ταυτόχρονες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επτά ημεδαποί και επτά αλλοδαποί, ηλικίας από 25 έως 67 ετών. Πιο συγκεκριμένα, 11 άτομα συνελήφθησαν στη Λάρισα, ένα στα Τρίκαλα και δύο στην Καρδίτσα.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη, ηρωίνη και κοκαΐνη στη Θεσσαλία

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τα τρία αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης, ένας 48χρονος, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παρόμοια αδικήματα, μία 35χρονη και ένας 26χρονος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και του Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν 8 ακόμη άτομα, ηλικίας από 25 έως 58 ετών, τα οποία κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τα μέσα Μαρτίου του 2017, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, αποκομίζοντας έτσι παράνομα σημαντικά χρηματικά πόσα.

Σημειώνεται ότι ένα από τα αρχηγικά στελέχη, ηλικίας 48 ετών, συνελήφθη στις 13 Ιουλίου 2017 στον Τύρναβο Λάρισας για παρόμοια αδικήματα και κατασχέθηκαν 24 περίπου κιλά κάνναβης και πάνω από 80 γραμμάρια κοκαΐνης.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα επικοινωνίας, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 22 νομότυπες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, άλλους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένα κιλό και 730,6 γραμμάρια ηρωίνης, 112,5 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, τρίφτης κάνναβης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, αεροβόλο πιστόλι και κυνηγετικό όπλο, δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου, σιδερογροθιά, δύο σπάθες, τρεις σουγιάδες, μαχαίρι και στιλέτο, κλομπ, σπρέι πιπεριού, τρεις τυποποιημένες συσκευασίες καπνού και 10 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Επίσης, κατασχέθηκαν 6.140 ευρώ, 2.200 λεκ Αλβανίας και 65 λίρες Αγγλίας, έξι επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και 21 κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών τους. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

SHARE:

24Media Network