Εξαρθρώθηκε μία από τις πιο γνωστές οικογένειες ναρκεμπόρων στο Μενίδι

Εξαρθρώθηκε μία από τις πιο γνωστές οικογένειες ναρκεμπόρων στο Μενίδι

Συνελήφθησαν κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης έξι Ρομά, μέλη της ίδιας οικογένειας και εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες από διάφορα είδη ναρκωτικών ουσιών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Συνελήφθησαν στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α.Ε. Δυτικής Αττικής και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, έξι Ρομά, μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ένας ακόμη Ρομά, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Όλοι τους ήταν μέλη μίας από τις πλέον γνωστές οικογένειες Ρομά της περιοχής που είναι γνωστοί στις Αρχές επί σειρά ετών για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την πολυήμερη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής ομάδας, η συμμορία είχε στήσει μια μικρή αγορά ναρκωτικών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, η οποία αποτελούνταν από δυο οικίες και τρία παραπήγματα, εντός χωραφιού – αλάνας. Για την απόκρυψη της προαναφερθείσας αγοράς, είχαν χτίσει ψηλή μάντρα στην πλευρά του δρόμου, ώστε να μην φαίνονται οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Στον ειδικά διαμορφωμένο αυτό χώρο, οι τοξικοεξαρτημένοι αγόραζαν τις ναρκωτικές ουσίες και πολλές φορές έκαναν απευθείας χρήση εντός αυτού, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη σύλληψή τους από την αστυνομία, κατά την αποχώρηση τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους κατά την εγκληματική τους δράση και συγκεκριμένα ένα μέλος ήταν επιφορτισμένο να κατευθύνει τους χρήστες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτερο μέλος λάμβανε τα χρήματα της συναλλαγής, έτερο μέλος παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες και άλλο μέλος είχε αναλάβει να αποκρύπτει τις ναρκωτικές ουσίες σε παρακείμενο χωράφι.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους 107 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 25 γραμμαρίων, 410 ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακριβείας, δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 615 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα