Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης καθώς και άλλοι δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών-Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 84 κιλών και 411 γραμμαρίων

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση αυτών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, στην Κυψέλη και στα Πατήσια, τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 37χρονος Έλληνας και τρεις Αλβανοί ηλικίας 28,41 και 44 ετών, καθώς και δύο ακόμη 27χρονοι Αλβανοί, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα για τη δράση του εγκληματικού κυκλώματος, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων και πολυήμερη επιτήρηση των ενεργειών τους, πιστοποιήθηκε ο ρόλος των μελών του και αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και χώρους τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 84 κιλών και 411 γραμμαρίων, δενδρύλλιο κάνναβης, 6.245 ευρώ, 400 Λεκ Αλβανίας, Ι.Χ. αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από τη μεθοδολογία και το εύρος δράσης, υπολογιζομένων και των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης, εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν τις 180.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: