Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Βόρεια Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Βόρεια Ελλάδα
Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά για ληστείες

Πρόκειται για συμμορία, αποτελούμενη από 7 άντρες και μία γυναίκα. Ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και οικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που είχε ρημάξει στις διαρρήξεις και στις ληστείες οικίες και εταιρείες σχεδόν σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη. Πρόκειται για 7 άντρες και μία γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών.

Οι δράστες από τις αρχές Αυγούστου, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και οικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας. Από την δραστηριότητά τους αποκόμισαν χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Για τη διάπραξη των διαρρήξεων και των ληστειών χρησιμοποιούσαν δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο, στα οποία είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες.

Για την εξάρθρωσή τους χρειάστηκε να γίνει αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά για ληστείες

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ., ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αντώνιος Τζιτζής δήλωσε:

«Σας καλέσαμε σήμερα, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας και αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα προχώρησαν στην εξάρθρωση της πολυμελούς ομάδας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού του είδους των αδικημάτων.

Προχωρήσαμε στη σύλληψη 8 ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της συμμορίας. Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Αστυνόμο Β΄ Χρήστο Δημητρακόπουλο».

Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Αστυνόμου Β’ Χρήστου Δημητρακόπουλου:

«Όπως προανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Αντώνιος Τζιτζής, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από εντατική και εμπεριστατωμένη έρευνα εξάρθρωσαν πολυμελή εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές της πόλης, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη. Πρόκειται για 7 άντρες και μία γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι ημεδαποί.

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά για ληστείες

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και οικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας.

Συγκεκριμένα, διέπραξαν μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Λάρισας απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, τέσσερις διαρρήξεις επιχειρήσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, δύο απόπειρες διαρρήξεων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη, 15 διαρρήξεις οικιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα και τέσσερις κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.

Από την εγκληματική της δράση η οργάνωση αποκόμισε χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο, στα οποία είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα τα απέκρυπταν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας για το λόγο αυτό τέσσερα επιπλέον οχήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 οχήματα, εκ των οποίων τα δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος κινητών τηλεφώνων ένα σύστημα καταγραφής, τέσσερις κάμερες και δύο φορητοί πομποδέκτες. Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα