Εξαρθρώθηκε συμμορία για πλήθος ληστειών ύστερα από την έφοδο στον καταυλισμό Ρομά της Θήβας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Συνολικά 11 συλλήψεις είναι ο απολογισμός ευρείας αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στον οικισμό Πυρίου Θηβών-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών Ρομά, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, και πλήθους κλοπών και αποπειρών κλοπών στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Εύβοιας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού, καθώς και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας.

ADVERTISING

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα 5 άντρες Ρομά, ηλικίας 32, 37, 18, 15 και 14 ετών, καθώς και δύο γυναίκες Ρομά, ηλικίας 41 και 30 ετών (μητέρες των ανήλικων μελών της σπείρας).

Σε βάρος τους, καθώς επίσης και σε δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς τους (47χρονη και 15χρονος), που ταυτοποιήθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Αναλυτικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι δράστες, το χρονικό διάστημα από 5 Ιουλίου 2018 έως και 1 Μαρτίου 2019, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά, μίας ληστείας, με την απειλή μαχαιριού, προχθές νωρίς το πρωί σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας, 23 κλοπών, εκ των οποίων 21 από οχήματα, μία από οικία και μία από συνεργείο αυτοκινήτων. Επίσης είναι υπεύθυνοι για τρεις απόπειρες κλοπών, από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και για διακεκριμένη περίπτωσης φθοράς σε διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με την ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν είναι και η πρόσφατη επίθεση σε βάρος μίας γυναίκας στη στάση του λεωφορείου στο Πυρί Θήβας, όπου της αφαίρεσαν την τσάντα.

Σύμφωνα με την έρευνα, θύματα των περισσότερων κλοπών αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 12.500 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης και ένα Ένταλμα προσωρινής κράτησης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, με ποινή κάθειρξης 19 ετών και ενός μηνός, για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επίσης, σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 97 άτομα και 3 οχήματα, διενεργήθηκαν 7 έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν 34 άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον 4 άτομα και συγκεκριμένα, δύο Ρομά, ηλικίας 47 και 34 ετών, για ρευματοκλοπή , ένας 21χρονος Ρομά, σε βάρος το οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές Αποφάσεις, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αντίστοιχα, καθώς και μία 39χρονη Ρομά, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία και καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, η οποία κατέληγε στο εσωτερικό του οικισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network