Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του νεαρού Αφγανού στην Πλατεία Αμερικής

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του νεαρού Αφγανού στην Πλατεία Αμερικής
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Οι δράστες ήταν τουλάχιστον 6 αλλοδαποί εκ των οποίων οι τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι και ταυτοποιήθηκαν-Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν προσωπικές διαφορές μεταξύ δραστών και θύματος

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 18χρονου Αφγανού που διαπράχθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Αμερικής.

Δράστες είναι τουλάχιστον έξι άτομα, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τρεις Αφγανοί, ηλικίας 19, 19 και 21 ετών.

Ειδικότερα οι δράστες, βραδινές ώρες στις 15 Σεπτεμβρίου, κινήθηκαν προς την Πλατεία Αμερικής όπου σύχναζε το θύμα, με σκοπό να λύσουν προσωπικές διαφορές. Για τον λόγο αυτό, είχαν εφοδιασθεί με αιχμηρά αντικείμενα και μόλις τον εντόπισαν του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν εκτός Αττικής.

Έπειτα από μεθοδική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών (19χρονος) είχε μεταβεί στην Ορεστιάδα με σκοπό να εξέλθει της χώρας και κατόπιν συνεργασίας με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, εντοπίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα