Εξιχνιάστηκε η ληστεία με λεία γούνες αξίας 7.000.000 ευρώ που είχε γίνει το φθινόπωρο

Υπό την απειλή όπλων και καλάζνικοφ 4 δράστες αγνώστου  καταγωγής εισήλθαν στην επιχείρηση γουναρικών του επιχειρηματία Χρήστου Τζηκαλάγια (αδελφού του βουλευτή ΝΔ Καστοριάς) στους Αμπελόκηπους Καστοριάς και, αφού έσπασαν τα τζάμια της εισόδου,  αφαίρεσαν 200 γουναρικά, η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 500,000 ευρώ. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Υπό την απειλή όπλων και καλάζνικοφ 4 δράστες αγνώστου καταγωγής εισήλθαν στην επιχείρηση γουναρικών του επιχειρηματία Χρήστου Τζηκαλάγια (αδελφού του βουλευτή ΝΔ Καστοριάς) στους Αμπελόκηπους Καστοριάς και, αφού έσπασαν τα τζάμια της εισόδου, αφαίρεσαν 200 γουναρικά, η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 500,000 ευρώ. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Ο «εγκέφαλος» της σπείρας εργαζόταν ως «καμάκι» στα καταστήματα γούνας της Κρήτης και προσέγγιζε πλούσιους Ρώσους τουρίστες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν γούνες. Με αυτόν τον τρόπο γνώριζε πότε το υπερπολύτιμο εμπόρευμα θα επέστρεφε τον Οκτώβριο στην Καστοριά για φύλαξη και το λιανεμπόριο της σεζόν του χειμώνα

Στην εξιχνίαση της ληστείας με λεία γούνες αξίας 7.000.000. ευρώ που είχε γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2014 έξω από τα Οινόφυτα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στην εξάρθρωση της  5μελούς σπείρας των ομογενών από το Καζακστάν που την οργάνωσε και την εκτέλεσε, προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής.

Τότε, οι δράστες είχαν βάλει φάρο της Αστυνομίας σε Ι.Χ. τζιπ, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και νωρίς το πρωί είχαν σταματήσει τον οδηγό νταλίκας που μετέφερε το πανάκριβο εμπόρευμα. Εκεί, του φόρεσαν χειροπέδες, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή στην Ριτσώνα και τον εγκατέλειψαν, ενώ διέφυγαν με το εμπόρευμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προέκυψε από την έρευνα της Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ο «εγκέφαλος» της σπείρας εργαζόταν ως «καμάκι» στα καταστήματα γούνας της Κρήτης και προσέγγιζε πλούσιους Ρώσους τουρίστες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν γούνες. Στη συνέχεια, τους πήγαινε ως πελάτες στα καταστήματα, που τον είχαν προσλάβει για αυτόν τον σκοπό. Με τη λήξη της σεζόν γνώριζε πότε το πολύτιμο φορτίο θα επέστρεφε στα γουναράδικα της Καστοριάς απ' όπου προέρχονταν οι γούνες για φύλαξη και λιανεμπόριο τον Χειμώνα.

Ένας εκ των συλληφθέντων είχε επίσης απασχολήσει για κλοπή σε βιοτεχνία παιδικών ρούχων στον Αυλώνα και κατά την ανάκριση παραδέχτηκε πολλά για την ημέρα εκείνη και για τον ρόλο των συνεργών του.

Από τις περίπου 1.000 γούνες τεράστιας αξίας που έκλεψαν, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών μόνο 310 κομμάτια, κάτι που κάνει τους άντρες της Ασφάλειας να πιστεύουν ότι οι πέντε ομογενείς από το Καζακστάν πρόλαβαν και έσπρωξαν το υπόλοιπο πολύτιμο εμπόρευμα στην «μαύρη αγορά» της Ρωσίας.  

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network