Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απαγωγής 23χρονου από Ρομά στο Ζεφύρι

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απαγωγής 23χρονου από Ρομά στο Ζεφύρι
ΖΕΦΥΡΙ-ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) Eurokinissi

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής έλυσε το μυστήριο της απαγωγής 23χρονου από ομάδα Ρομά από την περιοχή των Εξαρχείων και τον κρατούσαν σε σπίτι στο Ζεφύρι

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής 23χρονου ημεδαπού στην περιοχή των Εξαρχείων την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος οκτώ Ελλήνων, ηλικίας από 19 έως 28 ετών, και τουλάχιστον άλλων επτά άγνωστων ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της απόπειρας εκβίασης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ένας 27χρονος Ρομά συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο Ζεφύρι, ο οποίος από κοινού με άλλους τέσσερις Ρομά, ηλικίας 19, 24, 26 και 28 ετών καθώς και άλλους επτά άγνωστους συνεργούς του κρατούσαν τον 23χρονο ημεδαπό χωρίς τη θέλησή του ασκώντας σωματική βία και απαιτώντας από μέλη της οικογένειάς του το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του. Επίσης, συνελήφθη και ο 23χρονος, ο οποίος είχε συναντηθεί με τους ανωτέρω με σκοπό την μεσολάβηση σε αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο 23χρονος είχε αναλάβει ρόλο μεσάζοντα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Εξαρχείων σε αγοραπωλησία ποσότητας ναρκωτικών ουσιών μεταξύ αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας και Ρομά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τρεις κουκουλοφόροι και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τους Ρομά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Οι Ρομά, θεωρώντας ότι ο 23χρονος «μεσολαβητής» ήταν υπεύθυνος για τη ληστεία, απήγαγαν το νεαρό και τον μετέφεραν σε οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου. Από εκεί επικοινώνησαν με άτομα του φιλικού και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, απαιτώντας να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Μετά από τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του θύματος, οι δράστες συμφώνησαν να παραλάβουν το χρηματικό ποσό των 1.470 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Αφού ορίσθηκε το σημείο συνάντησης στο Ίλιον, μετέβησαν εκεί ο 23χρονος συνοδευόμενος από τον 27χρονο. Ακολούθως ο 23χρονος, επιβιβάσθηκε αιφνιδιαστικά στο όχημα του πατέρα του και διέφυγε, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στο Δαφνί, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη την επομένη το πρωί στο Ζεφύρι.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φωτό αρχείου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα