Από την “Ινδία” ο φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Στο Χημείο του Κράτους

Από την “Ινδία” ο φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Στο Χημείο του Κράτους

Και τα επτά άτομα του διοικητικού προσωπικού που ήταν παρόντες όταν ανοίχτηκε ο φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν έχουν εμφανίσει το παραμικρό σύμπτωμα και είναι καλά στην υγεία τους - Προληπτικά η απομόνωσή τους στο Νοσοκομείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του Χημείου του Κράτους.

Την κινητοποίηση πλήθους υπηρεσιών του Κράτους προκάλεσε μία κακόβουλη ενέργεια σε βάρος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λέσβο.

Χθες το απόγευμα παρελήφθη με την αλληλογραφία του πανεπιστημιακού ιδρύματος ένας φάκελος με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, δίχως να αναφέρει το όνομα του παραλήπτη παρά μόνο την ιδιότητά του και όταν τον άνοιξαν στην γραμματεία, βγήκε μία άγνωστη σκόνη που προκάλεσε ένα προσωρινό τσούξιμο στην μύτη και τον λαιμό όσων ήταν παρόντες.

Στο εσωτερικό του είχε και μια φράση γραμμένη στα αγγλικά, που αναφέρει πως “η νίκη θα’ναι του Ισλάμ χωρίς τους Μουσουλμάνους”. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει συσχετισμός Ισλάμ με την Ινδία… Αυτό μένει να διαπιστωθεί όταν τελειώσει το Χημείο του Κράτους την ανάλυσή του και παραδώσει τον φάκελο στην Αστυνομία για τις περαιτέρω προανακριτικές ενέργειες.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους όπως ξεκαθαρίζουν όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές έχει σφραγιστεί το Πανεπιστήμιο ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και από την πρώτη στιγμή και τα επτά άτομα του διοικητικού προσωπικού μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού όπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους σε καθεστώς απομόνωσης.

Από την στιγμή που πήγαν στο Νοσοκομείο ωστόσο μέχρι και τώρα, κανείς δεν παρουσίασε το παραμικρό σύμπτωμα και οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι όλοι τους καλά στην υγεία τους, οπότε περιμένουν και στο Νοσοκομείο τις απαντήσεις του Χημείου για να δώσουν εξιτήριο στα επτά άτομα που ταλαιπωρήθηκαν από αυτή την ιστορία.

Εξειδικευμένο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ σε Ρ.Β.Χ. (Ραδιενεργές, Βιολογικές, Χημικές) απειλές από την Αθήνα που μετέβηκε στο νησί, παρέλαβε τον φάκελο και τον μετέφερε σήμερα το πρωί στο Χημείο του Κράτους, απ’ όπου αναμένεται η ανάλυση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δοθούν στην δημοσιότητα μόλις βγουν τα αποτελέσματα.

Από την Αντιτρομοκρατική γίνεται έρευνα στα ΕΛΤΑ και σε άλλες Υπηρεσίες ακόμη και σε Υπουργεία μη τυχόν έχουν αποσταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι, με αρνητικά έως τώρα αποτελέσματα, καθώς υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι οι εμπνευστές αυτής της ενέργειας πιθανόν να θέλησαν να δημιουργήσουν ντόρο.

Αν και οι διωκτικές Αρχές του νησιού κρατούν κάθε επιφύλαξη όπως οφείλουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, ωστόσο όλα δείχνουν πως η όλη ενέργεια ήταν μάλλον μία κακόγουστη φάρσα και γίνονται όλες οι κατάλληλες προανακριτικές πράξεις για τον εντοπισμό των υπαιτίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα