Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για επιστροφή του Ξηρού στη βία. Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε και το ρεβεγιόν με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για επιστροφή του Ξηρού στη βία. Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε και το ρεβεγιόν με τους Πυρήνες της Φωτιάς
ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΙΚΗ 17Ν ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ EUROKINISSI

Σχέδιο αναβίωσης της τρομοκρατίας φοβάται η ΕΛ.ΑΣ μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού

Συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως οι πιθανές ερμηνείες της.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει την εξαφάνισή του με την εν εξελίξει προσπάθεια ανασύστασης του λεγόμενου “αντάρτικου πόλη”. Ο 56χρονος καταδικασθείς σε 6 φορές ισόβια τρομοκράτης παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αδείας διάρκειας 9 ημερών που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα θεωρείται φυγάς και αναζητείται.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτίμησαν ότι στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού είναι να επαναδραστηριοποιηθεί στον χώρο της ένοπλης βίας, κάτι που επισημαίνει με δήλωσή του στην εφημερίδα και ο συνήγορός του κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης: “Η χρονική συγκυρία επιτάσσει την αφύπνιση της κοινωνίας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός θα επιστρέψει στη φυλακή μόνο εάν βρεθεί και συλληφθεί”.

Ο 56χρονος φυγάς είχε λάβει 9ήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προκειμένου, φαινομενικά τουλάχιστον, να επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα στη Χαλκιδική. Η άδειά του ξεκινούσε την 1η και έληγε στις 9 Ιανουαρίου. Ο 56χρονος ήταν υποχρεωμένος να διαμένει στο σπίτι των γονιών του στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ενώ του είχε χορηγηθεί (για πρώτη φορά) ειδική άδεια ώστε να μπορεί να επισκέπτεται αυθημερόν την αδελφή του που διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές πηγές λένε ότι μέχρι και την περασμένη Κυριακή ο Ξηρός έδινε κανονικά το «παρών» στο Α.Τ. Ν. Καλλικράτειας. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, συνοδευόταν άλλοτε από την αδελφή του (που και αυτή είχε επισκεφθεί τη Χαλκιδική από τη Φλώρινα όπου διαμένει μόνιμα) και άλλοτε από τα ανίψια του.

Ήταν η 7η ολιγοήμερη άδεια που του χορηγήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα. Ολες οι προηγούμενες αφορούσαν επίσκεψη και διαμονή του στο πατρικό του σπίτι στη Ν. Καλλικράτεια και μία στην Ικαρία.

Διαβάστε ποιος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός, και ο ρόλος του στις δολοφονίες της 17Ν

Το πρωτοχρονιάτικο πάρτι του Ξηρού με τους Πυρήνες της Φωτιάς στη φυλακή

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα, στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης διεξάγεται έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός, που κρατείται στην Ε΄ πτέρυγα, μετέβη στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και συναντήθηκε με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα και με το Βήμα, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείο Δικαιοσύνης ο Ξηρός φέρεται να έκανε πρωτοχρονιάτικο γλέντι με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στις φυλακές του Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, άγνωστο με άδεια που, ο εκτελεστής της «17Ν» φέρεται να έμεινε έως τα ξημερώματα στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι τελευταίοι και να επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κελί του. Ηδη οι αξιωματικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό το «πάρτι» να σχετίζεται με το σχέδιο του Ξηρού για την εξαφάνισή του.

Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε

Πριν από 6 μήνες η Ασφάλεια είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους φυγής επικίνδυνων κρατουμένων. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, στο κενό φαίνεται πως έπεσαν οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας προς τις δικαστικές Αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους κρατουμένους που δεν επιστρέφουν στις φυλακές χρησιμοποιώντας τις άδειες ως μέσο για να δραπετεύσουν.

Η προειδοποίηση που είχε διατυπώσει εγγράφως τον περασμένο Ιούνιο η Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έπεσε στο κενό. Το έγγραφο που αγνοήθηκε, αναφέρει επί λέξει σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ:

“Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στην υπηρεσία μας στοιχεία ικανός αριθμός κρατουμένων που λαμβάνουν άδεια δεν επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μετά τη λήξη αυτής και εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στη βαρύνουσα εγκληματικότητα, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τη δημόσια ασφάλεια της χώρας και την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ κλονίζει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών”.

Παράλληλα, κείμενο για τη φυγή του Ξηρού ανάρτησε χθες στο Διαδίκτυο ο «πυρήνας φυλακής» των «Πυρήνων».

Το κείμενο είχε ως εξής:

“Ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας. Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά.

Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα.

Εκεί γεννιέται η ζωή, η συντροφικότητα και η εξέγερση… στις μεγάλες αρνήσεις και στις δύσκολες αποφάσεις.

Σύντροφε καλό δρόμο…

Δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Υ.Γ. Κοράκια δημοσιογράφοι, τα ψέματά σας θα σας θάψουν. Κρατήστε μακριά τις διχαλωτές σας γλώσσες απ’ τον σύντροφο”.

Σημειώνεται ότι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου. Εξερχόμενος ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες.

Πηγή: Καθημερινή, ΤΑ ΝΕΑ, Βήμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα