Greek Mafia: Τουλάχιστον 4 σφαίρες κατέληξαν στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Ζαμπούνης

Greek Mafia: Τουλάχιστον 4 σφαίρες κατέληξαν στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Ζαμπούνης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο μαφιόζος Βαγγέλης Ζαμπούνης που έπεσε θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ βρισκόταν εντός σταθμευμένου οχήματος. Οι δράστες που επέβαιναν σε λευκό βαν σταμάτησαν πίσω του και πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά σε πόδι και χέρι.

Δεν έχει τελειωμό ο αιματηρός πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη νύχτα με αφετηρία την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι τον περασμένο Ιανουάριο. Οι φόβοι των Αρχών ότι αυτό θα σηματοδοτούσε ένα μπαράζ ανάλογων ενεργειών ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του κόσμου της νύχτας και της «Greek Mafia» βγήκαν αληθινοί και έκτοτε καταγράφεται η μία εκτέλεση πίσω από την άλλη.

Αυτή την φορά, μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, η Αστυνομία κλήθηκε για πυροβολισμούς στην Ακτή Κονδύλη 4, στον Πειραιά. Εκεί βρέθηκε από τους αστυνομικούς βαριά τραυματισμένος μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ο παλιός τους γνώριμος Βαγγέλης Ζαμπούνης, που είχε διατελέσει εκτελεστής για λογαριασμό της «Greek Mafia».

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του παράσχουν τις Πρώτες Βοήθειες και στη συνέχει  διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική και κατόπιν αιτήματός του έφυγε από το Τζάνειο Νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική των Νοτίων Προαστίων.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εκτυλίχθηκε όταν ενώ βρισκόταν εντός σταθμευμένου οχήματος στην Ακτή Κονδύλη, στη θέση του οδηγού, σταμάτησε πίσω του ένα λευκό βαν από το οποίοι βγήκαν άγνωστοι δράστες και πυροβόλησαν εναντίον του με καλάσνικοφ τουλάχιστον τέσσερις φορές. Οι βολίδες διαπέρασαν το παρμπρίζ και τραυμάτισαν το θύμα στο δεξί χέρι και το αριστερό πόδι, με σοβαρότερο τραύμα αυτό στον μηρό. Ο ίδιος ήταν επίσης οπλισμένος με ένα πιστόλι, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Στην περιοχή κλήθηκε Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων και του οχήματος στο οποίο επέβαιναν σύμφωνα με τις περιγραφές, ενώ στην Ακτή Κονδύλη μετέβηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να λάβει καταθέσεις από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν καμένο ένα λευκό βανάκι και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, με γεμιστήρα που είχε 24 φυσίγγια, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά, τα οποία όπως όλα δείχνουν ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών και το όπλο που χρησιμοποίησαν. Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ενδελεχή ανάλυση.

Πλέον οι Αρχές ερευνούν τους συσχετισμούς μεταξύ τους και προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του «παζλ» για να καταλήξουν με ποιον «κρίκο» της αιματηρής «αλυσίδας» συνδέεται το χθεσινοβραδινό περιστατικό στον Πειραιά.

Μία δολοφονία που χτυπάει «καμπανάκια» και προηγήθηκε είναι αυτή της Κατερίνας Αναγνωστάκη ή «Bella Mafia» που εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά τον περασμένο Σεπτέμβριο και φαίνεται να είχε κάποιο ρόλο ή γνώση αναφορικά με τις δολοφονίες, του Αυτιά και της συζύγου του, του Αναγνωστόπουλου, του Γρίβα, του Καραγιάννη κλπ.

Ο ίδιος πάντως ο Βαγγέλης Ζαμπούνης σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού στην Αστυνομία, ήταν ο άνθρωπος που το 2012 είχε λάβει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της Προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή που είχε καταδικάσει τα μέλη της «Greek Mafia» για την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Το συμβόλαιο θανάτου δεν πρόλαβε να εκτελεστεί από εκείνον όμως, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα κλπ. Σύμφωνα με την εξαδέλφη του, ο Βλαστός έδωσε τότε εντολή να της τοποθετήσουν βόμβα στο σπίτι της εκείνη την εποχή, άτομα που προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα