Η απάντηση της Εισαγγελίας για το 'αράχνιασμα' της δικογραφίας στην υπόθεση του 40χρονου βιαστή

Η απάντηση της Εισαγγελίας για το 'αράχνιασμα' της δικογραφίας στην υπόθεση του 40χρονου βιαστή

Τι απαντά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις κατηγορίες ότι άφησε τη δικογραφία για τον 40χρονο βιαστή να "αραχνιάζει" στο συρτάρι

Απάντηση σε όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές για την υπόθεση του βιαστή ενός 14χρονου κοριτσιού δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

"Σχετικά με τον απολύτως δικαιολογημένο θόρυβο που προκλήθηκε στα ΜΜΕ σε ό,τι αφορά στον δράστη βιασμού και αποπλάνησης παιδιού", η Εισαγγελία αναφέρει τα εξής:

"Στις 25.8.2014 υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας δικογραφία, που αφορούσε στον βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε αμέσως στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη. Την 23.9.2014 η δικογραφία επανήλθε στην Υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για την διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014.

Για τον λόγο αυτόν και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα, προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη".

Η απάντηση της Εισαγγελίας για το 'αράχνιασμα' της δικογραφίας στην υπόθεση του 40χρονου βιαστή

Δείτε το έγγραφο της Εισαγγελίας

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως από τον Αύγουστο του 2014, το 14χρονο θύμα του "δράκου" από το Περιστέρι είχε δώσει στην Αστυνομία το ψεύτικο προφίλ δήθεν ανήλικου, που διατηρούσε ο δράστης στο Facebook μέσω των οποίων "ψάρευε" τα θύματά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισαγγελία έδωσε άδεια για άρση απορρήτου και μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν τα πραγματικά του στοιχεία, όμως παρότι το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης στο σπίτι του είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας δεν δόθηκε άδεια για κατ' οίκον έρευνα, ούτε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε ακόμα: Ο 40χρονος παιδεραστής, είχε άλλα 4 ραντεβού με παιδιά, τη μέρα που τον έπιασαν. Βίασε και κούρεψε ένα κοριτσάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πατέρας του 40χρονου παιδεραστή: Ο γιος μου δούλευε 15 ώρες την ημέρα. Πότε προλάβαινε να βιάσει;

Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο παιδεραστής; Τι απαντούν εισαγγελικές πηγές

Ο 40χρονος παιδεραστής, είχε άλλα 4 ραντεβού με παιδιά, τη μέρα που τον έπιασαν. Βίασε και κούρεψε ένα κοριτσάκι

SHARE: