Η αστυνομία αδρανεί και οι ρατσιστές χτυπούν

Η αστυνομία αδρανεί και οι ρατσιστές χτυπούν

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση 'Γκόρυτσα'. Το προφίλ των δραστών των επιθέσεων σε Πακιστανούς στον Ασπρόπυργο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Στη μήνυση γίνεται εκτενής αναφορά σε επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή "Γκόρυτσα" του Ασπροπύργου και ζητείται, να διερευνηθεί η τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης βαριών σκοπούμενων και επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της ληστείας, της διατάραξη κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και άλλων.

Όπως αναφέρεται, το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα δεκάδες βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό πολλών. Σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες εισέβαλαν και κατέστρεφαν τα σπίτια - καταλύματα  των μεταναστών. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά, "οι επιθέσεις έχουν κοινά και επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά ως προς τον τρόπο τέλεσής τους: οι δράστες είναι ημεδαποί νέοι άνδρες, κάτοικοι της περιοχής, οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα και ξύλα, και επιτίθενται σε μετανάστες εργάτες γης, κατά βάση υπηκόους Πακιστάν. Οι επιθέσεις, που γίνονται κυρίως νυχτερινές ώρες, είναι παντελώς απρόκλητες, και τα πλήγματα είναι κυρίως σε ευαίσθητα σημεία του σώματος των θυμάτων, κεφάλι, πρόσωπο, πλευρά. Τα πλήγματα αυτά λόγω της έντασής τους, των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν (σιδερογροθιές και ρόπαλα) και του σημείου των πληγμάτων (κυρίως στο κεφάλι)  θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για την ίδια την ζωή των θυμάτων και μόνο από τύχη δεν έχει προκληθεί θανατηφόρος τραυματισμός μέχρι σήμερα".

Μάλιστα, γίνεται λόγος για "συστηματική αδράνεια" των τοπικών αστυνομικών αρχών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "κάποια  από τα θύματα, έχουν προσφύγει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, έχουν υποβάλει μηνύσεις για συγκεκριμένες επιθέσεις έχοντας υποδείξει τους δράστες,  αλλά καμία σύλληψη ή δίωξη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα".

Τέλος, οι υπογράφοντες τη μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν μαζί και οπτικοακουστικό υλικό από πρόσφατη αντιρατσιστική πορεία στην περιοχή η οποία δέχθηκε την επίθεση ανδρών. Όπως αναφέρεται, τα πρόσωπα είναι διακριτά ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για άτομα που έχουν συμμετάσχει και στις προαναφερόμενες νυχτερινές επιθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ασπρόπυργος: Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία

Επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο

Κουκουλοφόροι χτύπησαν μέλη της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο με σφυριά και ρόπαλα

SHARE:

24Media Network