Η δικογραφία για τους εκβιαστές. Ατζέντες, διασυνδέσεις και βρώμικο χρήμα

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος "ΔΕΞΙΑ" Τάκης Μαυρίκος στην  παρουσίαση των βασικών αξόνων του πολιτικού προγράμματος του κόμματος, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο πρόεδρος του νέου κόμματος "ΔΕΞΙΑ" Τάκης Μαυρίκος στην παρουσίαση των βασικών αξόνων του πολιτικού προγράμματος του κόμματος, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αναλυτικότερα στοιχεία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω ενημερωτικών sites φέρνει στο φως η δικογραφία που είναι στη διάθεση του ανακριτή. Διαβάστε αναλυτικά

Ατζέντες στις οποίες καταγράφονται ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και καταθέσεις όπου κατηγορούμενοι χαρακτηρίζονται άτομα "με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα χωρίς ηθικούς φραγμούς" περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση εκβιαστών μέσω ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Οι αστυνομικές αρχές ήδη κατέσχεσαν από το γραφείο του Π. Μαυρίκου στην εφημερίδα "Ακρόπολη", μεταξύ άλλων ατζέντες στις οποίες υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις με ποσά που συνολικά ανέρχονται στα 800.000 ευρώ. Τί ακριβώς αφορούν τα αναγραφόμενα αυτά ποσά καλείται να βρει ο 1ος ειδικός ανακριτής στον οποίο χρεώθηκε η συγκεκριμένη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο του κατηγορούμενου στη εφημερίδα κατασχέθηκαν ανάμεσα σε άλλα δύο επιτραπέζιες αντζέντες περιέχουσες χρηματικά ποσά, μία ατζέντα με διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις μεταξύ των οποίων "Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.396 ευρώ".

Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα ντοσιέ - βιβλία με αναγραφόμενες ενδείξεις "ΕΒΕ Marketing Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων", τα οποία περιέχουν πλήθος εγγράφων με χρηματικά πσά διαφόρων ετών, δύο επιτραπέζιες αντζέντες περιέχουσες χρηματικά ποσά, σελίδες με εμβάσματα από τραπεζικό λογαριασμό του Π. Μαυρίκου σε τρίτα πρόσωπα, αλλά και σελίδες - προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρίες (ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα).

Η αρχή

Όλα ξεκίνησαν από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Α.Κ. Εκεί γίνεται εκτενής αναφορά στις συναντήσεις που είχε με κατηγορούμενους.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως:

Σε συνάντηση στις 4/2 παρών ήταν Π. Μουσσάς και ο Χρ. Φράγκου, "μου πρότεινε ο Π. Μουσσας, να γίνουμε οι τρεις μας μία ομάδα, να φτιάξει ο Φράγκου τέσσερα sites, τέσσερις ΙΚΕ, να δίνουμε το μήνα 2.500 x 4, εσύ ως ΕΥΔΑΠ, και ευρώ 2.500 x 4, ο Μουσσάς ως Attica Bank και να παρεμαίνουμε όπου αλλού μπορούμε, για να παίρνει χρήματα ο Φράγκου για τα sites και να μοιραζόμαστε τα χρήματα".

Σε άλλη συνάντηση στις 8/2 ο Π. Μουσσάς της είπε: "θα πρέπει να είσαι προσεκτική, γιατί στη ΝΔ σε έχουν στοχοποιήσει ότι είσαι άνθρωπος της κυβέρνησης, του Μαξίμου και σου ετοιμάζουν βαριά προσωπική επίθεση".

Περαιτέρω -κατά τη μήνυση- της είπε ότι "στη ΝΔ σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές". Ταυτόχρονα, όπως λέει, της επεσήμανε ότι : "οι μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί σου, διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις, ως υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, ότι παρακολουθούν τα τηλέφωνά σου και την προσωπική σου ζωή".

Σε ερώτησή μου σε ποιούς μιντιακούς κύκλους αναφέρεται αυτός εμφανίζεται να απάντησε: "Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει (δλδ στοχοποιήσει) από τη ΝΔ", και αμέσως μετά σημειώσε "κάτσε λίγο πίσω, χωρίς να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα, έχεις ένα παιδί να πρoσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου".

Η Α.Κ. έδωσε και συμπληρωματικές καταθέσεις στην Αστυνομία. "Εχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της ανήλικης κόρης μου. Με έχει τρομοκρατήσει με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηση: Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στη μήνυσή σας αναφέρετε ότι σας ζήτήθηκε να καταβάλετε μηνιαίως εκβιαστικά συνολικά το ποςό των 20.000 ευρώ για προβολή σε sites, χρήματα που προέρχονται από τα κονδύλια της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της σε ΜΜΕ. Το ποσό αυτό δικαιολογείται να χορηγηθεί ως νόμιμη ενέργεια και για το συμφέρον της ΕΥΔΑΠ;

Απάντηση: Το κονδύλι αυτό είναι εύλογο για την προβολή της εταιρίας και εφόσον εγώ κάνω τεκμηριωμένη πρόσταση προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, θα εγκριθεί σίγουρα και ο Π. Μουσσάς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό γιατί ήταν στη θέση του μέχρι το Μάιο του 2015. Από τη θέςη αυτή ξέρει πάρα πολύ καλά τί πποςά δίνονταν και μπορούνα δοθούν για την προβολή της ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, επί θητείας του Μουσσά ο προϋπολογισμός για την προβολή της ΕΥΔΑΠ έφτανε μέχρι τα 2.200.000 ευρώ ετησίως, ενώ τώρα έχει περιοριστεί στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Το "κεντρικό σύστημα"

Παράλληλα, η Α.Κ. έχει αναφέρει πως:

Σε συνάντηση τους σε καφετέρια ο Π. Μουσσάς της είπε ότι θέλει να συναντήσει τον υπουργό Επικρατείας Νικ. Παππά, λέγοντάς της: "Ο Μουσσάς και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα - κλαμπ και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωωσης ώστε να μην γράφονται αρνητικά μέσα ενημέρωσης για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς. Με τη λέξη "κεντρικό σύστημα" ο Μουσσάς εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου".

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της (σ.σ. που διαφέρει από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας το οποίο μιλά -ίσως εκ παραδρομής- για τον Κων. Μητσοτάκη και όχι για τον Κ. Καραμανλή) λέει οτι ο Π. Μουσσάς "μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής, εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό, είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός".

Και συνεχίζει η Α.Κ.: "Ο Π. Μουσσάς μετά, άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά "αρχιμανδρίτη" και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτό. (...) Ο Μουσσάς επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα. (...) Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδρασεις".

Τέλος η Α.Κ. χαρακτηρίζει τον Π. Μουσσά ως εξής:  "Γενικά ο τρόπος που μου μιλουσε και συμπεριφερόταν, έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο".

Καταθεση έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γ. Μπενίσης, ο οποίος είπε: "Εχω ενημερωθεί ότι οι Μουσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν την Α.Κ. ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε εμένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν ότι θα αρθρογραφούσαν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς της ΑΚ. Ζητώ την ποινική δίωξη τους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύκλωμα εκβιαστών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάλογοι-φωτιά: Εκβιασμοί με κατευθυνόμενα άρθρα από την ομάδα με τις 'πολιτικές προσβάσεις'

Κύκλωμα εκβιαστών: Με ισόβια απειλούνται οι τρεις κατηγορούμενοι

SHARE:

24Media Network