Η πληροφορία που οδήγησε 13 χρόνια μετά στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας μάνας και κόρης

Περιπολικό της αστυνομίας
EUROKINISSI

Ο "εγκέφαλος" ισχυρίστηκε πως σκότωσε μάνα και κόρη γιατί τον απειλούσε η μάνα πως θα φανέρωνε στην σύζυγό του την εξωσυζυγική του σχέση με την κόρη της. Μετά την πράξη του διέφυγε με την οικογένειά του στην Αγγλία.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ένα κοινό μυστικό που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα στην κοινότητα των Πακιστανών στην Ομόνοια για το ποιοι ήταν υπεύθυνοι και με ποιον τρόπο είχαν «εξαφανίσει» τα ίχνη της Ζουζούνας Ντοντβάτζε και της κόρης της Άννας.

Μετά από 13χρόνια, η πληροφορία αυτή έφτασε και στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής που προωθήθηκε με την σειρά της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης που ήταν στα ράφια των «cold cases» και με την βοήθεια της Interpol εντοπίστηκαν τα ίχνη των δραστών και οι κινήσεις τους.

Με αυτόν τον τρόπο οδηγήθηκαν οι Αρχές στην εξιχνίαση της εξαφάνισης μάνας και κόρης από την Γεωργία, που όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα είχαν πέσει θύματα φρικτής δολοφονίας από τον Πακιστανό εραστή της κόρης και δύο ομοεθνείς του συνεργούς, οι οποίοι σκότωσαν τις δύο γυναίκες, τις τεμάχισαν και πέταξαν τα μέλη τους σε κάδους απορριμμάτων, χωρίς ποτέ αυτά να βρεθούν.

Ο βασικός δράστης ισχυρίστηκε πως το έκανε γιατί τον εκβίαζε έναντι χρηματικών ποσών η μάνα πως θα φανέρωνε στην σύζυγό του την εξωσυζυγική του σχέση με την κόρη της.

Την εξαφάνισή μάνας και κόρης είχε δηλώσει το Ιούλιο του 2007, στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, η αδελφή της μάνας και έκτοτε είχαν κυριολεκτικά χαθεί τα ίχνη τους, δίχως να γνωρίζει κανείς μέχρι σήμερα το φρικτό τους τέλος. 

Κάποια στιγμή ο 54χρονος σήμερα Πακιστανός, ο οποίος διατηρούσε τρία καταστήματα εστίασης στην Ομόνοια, όπως ισχυρίστηκε δεν άντεξε τους εκβιασμούς και πλήρωσε 10.000 ευρώ έναν ομοεθνή του που τον έπεισε να τον βοηθήσει στο έγκλημα. Τις κάλεσαν στο σπίτι του στα Πετράλωνα, όπου πήγε ο 60χρονος σήμερα συνεργός του και τις παρέλαβε με αυτοκίνητο από το σπίτι τους. Στη συνέχεια και ενώ βρίσκονταν όλοι μαζί στο σπίτι του «εγκέφαλου» άρχισαν να πίνουν μαζί τους μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Όταν εκείνες χαλάρωσαν, ο 54χρονός άρπαξε ένα σχοινί και τις στραγγάλισε. Με την βοήθεια και τρίτου ομοεθνή τους που κάλεσαν στο σπίτι του «εγκέφαλου», τοποθέτησαν τα μέλη τους σε σακούλες, στο αυτοκίνητο του 54χρονου και αφού πήγαν σε διαφορετική περιοχή, σκόρπισαν τα μέλη σε διαφορετικούς κάδους, με αποτέλεσμα να μην βρεθούν ποτέ και να εξαφανιστούν τα ίχνη τους.

Λίγο καιρό μετά, ο «εγκέφαλος» πούλησε τα μαγαζιά του και μαζί με τα 5 παιδιά του και την σύζυγό του έφυγαν για την Αγγλία, όπως επίσης διέφυγαν στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι δράστες. Καθώς πέρασαν τα χρόνια όμως, πείστηκε ο «εγκέφαλος» πως οι Αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του και έτσι αποφάσισε πρόσφατα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Πλέον όμως στην Αστυνομία γνώριζαν τι είχε πράξει και γνώριζαν και τις κινήσεις του.

Οι αστυνομικοί περίμεναν να έρθουν και οι υπόλοιποι συνεργοί του, κάτι που επίσης πρόσφατα έπραξε ο ένας από αυτούς και τότε αποφασίστηκε να προχωρήσουν στην σύλληψή τους. Με αυτόν τον τρόπο ένα ειδεχθές διπλό έγκλημα εξιχνιάστηκε και αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά πως όσα χρόνια και αν περάσουν, μία κρίσιμη πληροφορία ή ένα κρίσιμο στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση μίας υπόθεσης που για χρόνια αραχνιάζει στα ράφια των «παγωμένων υποθέσεων».

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο αλλοδαπών γυναικών -μητέρας και κόρης- ηλικίας 59 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν εξαφανισθεί την 6-7-2007 από την περιοχή των Αθηνών και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Η εξαφάνιση των ανωτέρω γυναικών είχε δηλωθεί στο Τ.Α. Ομονοίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών του Τμήματος Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, συνέστησε ειδική ερευνητική ομάδα για την επανεξέταση της υπόθεσης.

Μετά από συνεργασία με τις Αρχές της χώρας καταγωγής των θυμάτων, μέσω της Εθνικής Μονάδας Interpol και επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν στην Αθήνα οι δύο φερόμενοι ως δράστες και προσήχθησαν. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 54 και 60 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα θύματα είχαν δολοφονηθεί δι' ασφυξίας, εντός του διαμερίσματος του 54χρονου στα Πετράλωνα και στη συνέχεια οι δράστες, με τη βοήθεια και τρίτου ατόμου, εξαφάνισαν τις σορούς τους. Κίνητρο των πράξεών τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 54χρονου, ήταν προσωπικές διαφορές με τα θύματα.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση και σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Έγκλημα
SHARE:

24Media Network