Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έβαλε την βόμβα έξω από το σπίτι της Τσατάνη

A bomb went off at Ippokratous street, at Exarcheia neighborhood, in central Athens, on Oct. 12, 2016 /    ,   ,  12 , 2016
A bomb went off at Ippokratous street, at Exarcheia neighborhood, in central Athens, on Oct. 12, 2016 / , , 12 , 2016 ANDREA BONETTI / SOOC

Ανάληψη ευθύνης από την Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς που στοχοποιεί την Εισαγγελέα Τσατάνη και προαναγγέλλει νέο κύκλο χτυπημάτων αποκαλώντας το «Σχέδιο Νέμεσις» και την συγκεκριμένη επίθεση ως «Πράξη Πρώτη»

Σε ανάληψη ευθύνης για την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα Εξάρχεια προχώρησε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που στοχοποιεί την Εισαγγελέα Τσατάνη και προαναγγέλλει νέο κύκλο χτυπημάτων αποκαλώντας το «Σχέδιο Νέμεσις» και την συγκεκριμένη επίθεση ως «Πράξη Πρώτη».

Η Γ. Τσατάνη είναι εποπτεύουσα εισαγγελέας σε υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατία και βρισκονται στο στάδιο της ανάκρισης. Η ίδια το είχε αναφέρει αυτό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε ζητήσει να μη δείχνουν την εικόνα της με τις κάμερες που υπήρχαν στο χώρο, όταν είχε πάει να καταθέσει.

Στο παρελθόν, έχει διατελέσει αναπληρώτρια εισαγγελέας σε δίκη που αφορούσε στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης όπως «ανέβηκε» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

«Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.

A bomb went off at Ippokratous street, at Exarcheia neighborhood, in central Athens, on Oct. 12, 2016 /    ,   ,  12 , 2016
A bomb went off at Ippokratous street, at Exarcheia neighborhood, in central Athens, on Oct. 12, 2016 / , , 12 , 2016 ANDREA BONETTI / SOOC

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του.

ΑΘΗΝΑ-ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ'' ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ )
ΑΘΗΝΑ-ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ'' ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ) EUROKINISSI

Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας. Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Στιγμιότυπο από την οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, όπου το βράδυ της Τετάρτης (12/10) πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε υλικές ζημιές (σπασμένα τζάμια σε μαγαζιά, διαλυμένο αυτοκίνητο στην οδό Τσιμισκή). Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στιγμιότυπο από την οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, όπου το βράδυ της Τετάρτης (12/10) πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε υλικές ζημιές (σπασμένα τζάμια σε μαγαζιά, διαλυμένο αυτοκίνητο στην οδό Τσιμισκή). Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε...

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.”.

Με αυτό το κείμενο η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς που το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει δυναμικά και έχει στοχοποιήσει εισαγγελείς που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τις υποθέσεις τους, αναλαμβάνει την ευθύνη και ουσιαστικά προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο στην Αντιτρομοκρατική, αφού αρέσκεται στους «κύκλους» επιθέσεων και «θεματικών» και προαναγγέλλει νέο μπαράζ τρομοκρατικών ενεργειών με την ονομασία «Σχέδιο Νέμεσις» που είχε ως «Πράξη Πρώτη» την βόμβα έξω από το σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Στο μόνο που κάνουν λάθος είναι στην αστυνομική φρουρά που λένε ότι είχε, αφού αυτή είχε όντως αφαιρεθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου και πλέον με νέα εντολή επανέρχεται στην υπηρεσία φύλαξής της.

Πρόσθετα, το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» και το αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα του Α.Τ. Εξαρχείων είναι με αυτή την εξέλιξη, οι «παράπλευρες απώλειες»…

Το χρονικό της βομβιστικής επίθεσης

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από άγνωστο στην ιστοσελίδα Zougla.gr στις 22:15 και ο άγνωστος άντρας ανέφερε πως η βόμβα θα εκραγεί σε μισή ώρα, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι φάρσα και πως αν δεν κινητοποιηθούν οι Αρχές θα υπάρξουν θύματα και στο δεύτερο τηλεφώνημα έγινε στις 22:20 στην Εφημερίδα των Συντακτών, δίνοντας χρονικό όριο 25 λεπτών.

Τελικά, όντως η βόμβα εξερράγη στις 22:45, άρα ήταν ακριβέστατα τα χρονικά όρια που έδωσαν. Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προσπαθούσαν ακόμα να απομακρύνουν τον κόσμο από την περιοχή και φώναζαν διαρκώς στους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από παράθυρα.

Η βόμβα τελικά εξερράγη με τους αστυνομικούς μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου να προσπαθούν να απομακρύνουν κόσμο και ως εκ θαύματος δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς μπορεί να θεωρείται σχετικά μικρής ισχύος η βόμβα, ωστόσο σε έναν τόσο στενό δρόμο όσο η Ιπποκράτους με τόσα ψηλά κτίρια και πολυκατοικίες γύρω του, δεν άφηναν πολλά περιθώρια εκτόνωσης του ωστικού κύματος.

Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας και προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο βιβλιοπωλείο και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ατόμων. Ειδικά του αυτοκίνητου του αστυνομικού καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο αυτοσχέδιος, προφανώς ωρολογιακός, εκρηκτικός μηχανισμός, ήταν τοποθετημένος μέσα σε μία πλαστική σακούλα, μπροστά από το σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός Αρχιφύλακα του Α.Τ. Εξαρχείων και στο πεζοδρόμιο.

ΑΘΗΝΑ-ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ'' ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ'' ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, για την οποία η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, κάλεσε τον δικηγόρο της, ο οποίος προέβη μάλιστα και σε δηλώσεις, θεωρώντας από την πρώτη στιγμή βέβαιο ότι εκείνη ήταν ο στόχος των βομβιστών.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Θέμης Σοφός δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα. Ο κ. Σοφός πρόσθεσε επίσης, ότι η εισαγγελέας Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση της.

Ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός, επανήλθε, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη: «Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η κυρία εισαγγελέας, η κα. Γεωργία Τσατάνη, γιατί αν θα δείτε το σημείο της έκρηξης, αυτό στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια, στον πρώτο όροφο, στην πρόσοψη επί της οδού Ιπποκράτους».

«Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη. Αν θα δείτε την είσοδο της πολυκατοικίας, τα γύρω αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα στον πρώτο όροφο, στο κέντρο της οποίας στην πρόσοψη της οδού Ιπποκράτους, βρίσκεται το σπίτι της κ.Τσατάνη, θα καταλάβετε ότι στόχος ήταν εκεί», πρόσθεσε ο κ. Σοφός.

Στο ερώτημα για το αν υπήρχαν προειδοποιητικές απειλές προς την εισαγγελέα, ο δικηγόρος απάντησε: «Η κ. εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διαχειριστεί η φύλαξη, που επί έξι έτη είχε στο πλευρό της από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Εξάρχεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στόχος ήταν η Τσατάνη, η 'Ελεύθερη Σκέψη' ή ο Αρχιφύλακας του Α.Τ. Εξαρχείων;

Έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια. Τι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.

Ποιον εξυπηρετεί η βόμβα της Ιπποκράτους

SHARE:

24Media Network